Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc wszystkim mam dziwny problem mianowicie auto spisuje sie swietnie zadnych problemow regularne wymiany filtrow itd. Po ostatniej wymianie filtra paliwa odmy i czyszczeniu egr jak odpale auto dziwnie buczy( buczenie jest takie jak przy przekreceniu kluczyka i napompowaniu paliwa do ukladu). Jednak jak sie odpali chwile potym odglos tego buczenia wystepuje caly czas. Slychac to glownie w kabinie jak podniesie sie maske ciezko stwierdzic ze cos buczy bo silnik pracuje i to normalnie. Czy moze to byc pompa paliwa?? Choc odpala perfekcyjnie nie szarpie nic, pracuje supe zadnych brakow paliwa duszenia nic po prostu wszystko w silniku super na kazdym biegu i przy roznych obrotach. Co to moze buczec??? :mad2: filtr paliwa???? nie mozliwe nie mam pojecia :cry2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam wymieniałeś filtr paliwa? Założony zgodnie z kierunkiem? Nie wiem jakie byłyby objawy odwrotnego montażu, ale warto sprawdzić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Aha zapomnialem jeszcze dodac ze wymieniany byl takze filterek odmy z ktora jest dosc zabawnie gdyz nie byla dokladnie taka sama. W serwisie BMW powiedzieli mi ze moze ona byc inna ale pasuje i rzeczywiscie pasowalo idealnie nawet wszystkie uszczelki. Moze to ma snaczenie i teraz glosno pracuje????? Gdyz poprzedni filterek byla to tylko cos w rodzaju gabeczki takie jak waleczek do malowania a teraz jest to cale plastikowe
Opublikowano

Cześć Kristo79.

Mam podobny problem. Wydaje mi się że to pompa paliwa. Jestem właśnie na kupnie. Dlaczego myślę że to pompa - bo filtr mam nowy, wszystko bez zarzutów działa jak u Ciebie i po przekręceniu kluczyka (bez uruchamiania silnika) słychać ten szum głownie w kabinie i jak wyjdziesz z auta i schylisz się w okolicach zbiornika paliwa to też słychać. Przez jakieś 30-40 sekund bo potem trzeba jeszcze raz przekręcić kluczyk.

Mam mały problem z elektryką i zaraz jak się z nim uporam kupię pompę paliwa i dam Ci znać .... chyba że będziesz szybszy... to daj znać Ty.

Pozdrawiam

gtx79

Opublikowano
dzieki za rade ale problem chyba inny bo u mnie jak przekrecisz kluczyk jest wszystko oki pompa napompuje ale jak uruchomisz silnik po paru sekundach zaczyna sie buczenie i wystepuje tylko jak silnik pracuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupiłeś separator zamiast filtra i dobrze, teraz teoretycznie wystarczy jego czyszczenie zamiast wymiany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam wymieniałeś separator? Może źle skręciłeś osłony odmy/filtra powietrza, bo w sumie o to nie trudno. Czyli buczy pod maską, tak? Nie pod autem i nie z tyłu?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Sluchajcie wszyscy znalazlem przyczyne!!! :D Otoz moje przypuszczenia byly sluszne po prostu gowniany filtr paliwa jak tylko podnioslem samochod slychac bylo filtr i pompe. Po rostu jakas wada filtra i buczal caly slychac wyraznie. Przestroga na przyszlosc nie kupowac zamiennikow. Oryginalny filtr 45 funtow zamiennik 19 oto odpowiedz dlaczego :D