Skocz do zawartości

Nie dzialajacy pilot w kluczyku lub zepsuty centalny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mamtaki o to problem. Nie dziala mi sterownie centralnego zamka pilotem w kluczyku. Gdy wloze kluczyk do zamka i przekrece to wszystko dziala bez zastrzezen (zamykanie i otwieranie). W srodku w samochodzie za pomoca przycisku przy biegach tez jest ok. Szyby tez otwieraja sie i zamykaj bez zarzutu. Co moze byc tego przyczyna? Jak sprawdzic akumulatorek w kluczyku czy jest dobry (naladowany)? Jak sprawdzic czy kluczyk komunikuje sie z centranym zamkiem? itp, Prosze o pomoc bo nie wiem od czego zaczac.
Opublikowano

Prawdopodobnie rozładował Ci się akumulator w kluczyku.

Np jeśli chodzisz w ciasnych spodniach i siedzisz na kluczyku tzn przez długi czas wcisniety jest jakis przycisk na kluczyku to na bank rozładujesz kluczyk.

Akumulator ładuje się gdy kluczyk jest w stacyjce.

Po naładowaniu jeśli nadal Ci nie nie działa - musisz kluczyk zakodować.

Wpisz w forum kodowanie kluczyka i jest cały opis.

Opublikowano
O kodowaniu kluczyka juz czytalem ale czy mozna jakos sprawdzic stan, napiecie akumulatorka??? Czy wogole jest on ok bo nie dziala mi pilot w obydwu kluczykach.