Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od początku wiem , że nie da się posłuchać muzyki w e60 co jak na auto tej klasy jest smutne . Jak prowadzę Viki to aż miło a tu klapa. Moje pytanie jest takie .

Jak słucham muzyki głośniej przez około 5 min to pojawia się charczenie z głośników z przodu , wyciszam jest ok daje głośno znowu po jakimś czasie zaczyna. Czytałem tu na forum ,że coś się przegrzewa i powoduje owe charczenie ale temat nie był w pełni rozwinięty i ogólnie trudno znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat . Czy winowajcą jest głośnik czy wzmacniacz w radiu? wiem , że nie jestem sam z tym problemem ;) model bussines navi. Jutro dostałem pozwolenie na wydanie małej sumki na owy problem tylko co kupić ? glośniki , wzmacniacz czy komplet. Nie chcę wkładać tam ogromnych pieniędzy w sumie zależy mi tylko na swobodnym słuchaniu muzyki głośno bez owego charczenia . Szukałem ale nie mogę znaleźć wymiarów ori głośnika w drzwiach ktoś coś poradzi . dzieki i pozdrawiam :)

Opublikowano
musze cie zasmucic , naprawde nie chce pakowac tam kaski .Wiem , ze musialbym miec min 1500zl by lepiej to gralo. Ja chcem tylko wyeliminowac problem wiec np . winowajca glosnik (kupuje dwa nowe glosniki ) i tyle , ale dziekuje ci bardzo ;) wiesz moze o co chodzi w stwierdzeniu ,ze ( przegrzewaja sie koncowki ) w radiu ? glosnikach ? co to jest , jak wyglada i jak naprawic :D pozdrawiam
Opublikowano

Końcówki mogą się przegrzewać jedynie w radiu :) Może masz w swojej miejscowości jakiegoś elektronika? powiesz na czym polega problem, rozkręci, popatrzy i wymieni jak coś jest np przepalone :) Głośniki na pewno masz sprawne. Na postoju też tak jest? czy jak jedziesz? bo u mnie np jak jadę coraz szybciej to poziom głośności się zwiększa i może być taki przypadek u Ciebie, bo też na początku się wystraszyłem co jest grane :)

Co do wymiany głośników to masz rację, musiałbyś wydać około 1500-2300zł na głośniki, żeby jako tako grało :) a gdzie wzmacniacze itp

Pozdrawiam! :)

Opublikowano
dzieki , to dobre pytanie czy mam "magika" bo mieszkam w niderlandach a tutaj jest ciężko , tu maja maksymę życiowa zepsute --> wymienić na nowe . Ktoś się znajdzie a jak coś to mam lutownice ;P , nie ma znaczenia czy stoisz czy jedziesz , to o czym piszesz to opcja w idrive (jedziesz szybciej to radio automatycznie podgłasza muzykę) ale to nie wina tej opcji tylko jak sam dam głośno. Ogólnie dźwięk w e60 to "dno" ;( pozdrawiam i dzieki!!
Opublikowano

Dobrze powiedziane, że dno bo taka jest niestety prawda... efekt psuje głośnik 10cm ehh a miejsce jest nawet na 16cm.. zamontowaliby w przód i tył 4 głośniki po 16cm i 4 wysokie i efekt byłby piorunujący :) no ale trudno się mówi.. u siebie musiałem zamontować skrzynie basową, bo z basem naprawdę była kicha totalna.. teraz już gra lepiej :)

Pozdrawiam :)