Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wczoraj babka przyrysowała mi zderzak w moim kompakcie. Oświadczenie spisane, szkoda zgłoszona. I teraz pytanie : Czy w E46 Compact 316ti 2001 występowały tylne zderzaki w zamiennikach? Dzwoniłem po wszystkich hurtowniach, sklepach i powiedzieli mi, że nie mają i nie będą mieli. Ważne to jest dla mnie przy wycenie rzeczoznawcy z ubezpieczalni, bo oni zawsze bazują na najtańszych zamiennikach, więc z czego wezmą cenę tego zderzaka? Pozdrawiam! Karol

Opublikowano
Przy wycenie na pewno Ci zaniżą bo mają z tego zysk - dużo ludzi bierze wyliczoną kwotę bez słowa. Jeśli faktycznie tak będzie zacznij od prostej wiadomości, że nie godzisz się na taką niewystarczającą wysokość odszkodowania - zasadą jest, że to co ci wypłacają ma przywrócić auto do stanu z przed szkody i tego się trzymaj.
Kupię komplet felg styling 270
Opublikowano
Dokładnie, nie pierwszy raz będę miał do czynienia z rzeczoznawcami z towarzystw ubezpieczeniowych. Warto się odwoływać, zawsze następna wycena była korzystniejsza, ale wcześniej wszystkie części mogli znaleźć w zamiennikach, a chodziło mi, że tego zderzaka żadna hurtownia poza ASO nie ma, więc jak mi wyliczy 500zł za zderzak, to zapytam go gdzie poleca mi go nabyć :mrgreen:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Hahaha! 398zł za zderzak mi przyznali! ERGO ESTIA..złodzieje. Odwoływałem się 2 razy, teraz mówią, że jedynie przed sądem mogę walczyć... Szok! :evil: