Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Nie działa mi nawiew na nogi. Posiadam climatronic. Jak włączę na górę dmucha na górę. Jak docisnę do tego na twarz wieje tylko na górę. Jak tylko na twarz jest ok. Na nogi wieje na twarz.

Wymontowałem schowek i podczas przełączania rusza się jakiś okrągły element. Wiem, że temat wymiany "jeża" jest wszędzie wałkowany, ale nigdzie nie mogę znaleźć jak dostać się do tych silniczków. Czy oby na pewno one są problemem?

Można to ogarnąć od strony schowka czy trzeba rozebrać całą deskę? Który numer silniczka odpowiada za nawiew na nogi?

pozdrawiam

Opublikowano

A ktoś czasem nie miał manuala i zamontował tylko panel od climatronica?

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Z vinu wychodzi S530A czyli prawdopodobnie manualna klima.

Mam panel climatronica. Więc dlaczego podczas przełączania guzików nawiewu przełącza się coś. tzn. jak na twarz to na twarz. jak na szybę to na szybę. i widać ze coś przełącza się koło jeża ( silniczkiem)

czy możliwe ze ktoś zmienił na automatyczna a tutaj tylko padł silniczek na nogi? podpięcie do komputera wyjaśni sytuację?

PS. Doczytałem z forum, ze prawdopodobnie mam włożony tylko panel climatronica. Czy wymiana kompletnej nagrzewnicy rozwiąże problem(nagrzewnica+czujnik nasłonecznienia)? Duzo jest roboty z instalacja czy będzie P&P?

Opublikowano

ten silniczek kolo jeze to od obiegu zamknietego o ile sie nie myle bo dzis wyciagalem jeza do lutowania ....

Pamietam jak montowalem klime w e36 ... to wymienialem caly kufer z nagrzewnica, czujnikami, silniczkami wiazkami itp.... tylko tam nie mialem klimy i wkladalem 2 strefowa klime...

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Temat do zamknięcia

Było jak podpowiedzieliście. Manulana klima z salonu, dołożony panel climatronic.

Kupiłem kompletna nagrzewnice, wymieniłem silniczki, wiązkę, dodałem czujnik nasłonecznienia i AUC i wszystko śmiga jak trzeba.

150 zł za cześci i pół dnia roboty.

Pozdrawiam