Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z moją trójką mianowicie wyskakuje mi ciągle między innymi następujący błąd:

http://img856.imageshack.us/img856/7369/qir.png

Nie wiem jak się go pozbyć.

Ponad to w samochodzie wyskakiwał błąd EGR więc wyczyściłem go i błąd już się nie pojawia natomiast zauważyłem nie równą pracę silnika na biegu jałowym.

Gdy samochód nie jest w ruchu obroty co kilka sekund podskakują i spadają tak jak by dostawał dodatkowe obciążenie. Nie jest to zależne od temperatury silnika. Natomiast gdy samochód jest w ruchu ale na biegu jałowym pracuje równo obroty ponad to są nieco wyższe niż na biegu jałowym na postoju. Co z tym fakt począć?

Zrobiłem też reset komputera bo czytałem że może pomóc niestety nie pomogło ;/

Opublikowano
drugi błąd 8glow device to świece żarowe. albo spalone świece jedna lub kilka, albo przekaźnik, ale w przypadku DDE 3.0 to będą raczej świece. mając multimetr możesz sprawdzić które są spalone.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
To rozszyfrowałem i się uporałem i sprawdzałem tak jak mówisz multimetrem. Świeca była do wymiany zakupiłem beru i wymieniłem na szczęście bez niespodzianek pomijając przewody przelewowe które okazały się do wymiany;) gorszy jest ten pierwszy błąd który nie wiem co oznacza ;/
Opublikowano
oznaczy tyle, że było grzebane w liczniku przy przebiegu, tak jak we wszystkich sprowadzanych furach. zmieniony przegieg tylko na liczniku a w innych modułach zostawione stąd niezgodność i błąd. mozna to olac.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda