Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moja kierownica zaczeła skrzypieć niemiłosiernie, szczególnie jak sie zrobi ciepło , co to może być i jak sie tego pozbyć ?? Psikałem jakims cudośrodkiem ale nie pomogło a boje sie kierownice rozkrecac samemu .

Poradźcie coś bo ten dzwiek jest gorszy niż hard techno ;)

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

kurcze mialem to samo tez skrzypiala ale pojawilo sie to wraz z pierwszymi mrozami, udalem sie do mechaniora i przeczyscil mi tasme łączącą air bag z reszta wozu........ale nie pomoglo wiec jezdzilem tak dosc dlugo przyznam ze strasznie to obciachowe jak sie kogos wozi :duh:

ale u mnie wraz ze wzrostem tem. ustalo samo

a widze ze u Ciebie jest odwrotnie

mozesz pojechac gdzies do zakładu niech odkreca kierownice(pilnuj zeby zaznaczyli zabki) i przesmarują ta tasme....to powinno byc to

Opublikowano

Czesc

Mi skrzypi tylko przy duzym skrecie ale mialem zmieniana kierownice wiec moze dlatego. Jak uporam sie z innymi problemami to dobiore sie do tego. Jesli sie z tym uporasz to daj znac.

pozdr

Opublikowano
juz bylo o tym na forum to skrzypi bolec od klaksonu chodzi on po takim pierscieniu na kierownicy i jest odpowiedzialny za przeniesienie + na klakson jak sie zdejmie kierownice to odrazu to widac jest on z czegos jakby wegiel i pierscien na kierownicy tez i to on tak skrzypi najprostsza rzecz na swiecie zdjac to przepilowac pilnikiem bolec zeby niemial kantow byl polokragly a pierscien na kierownicy przesmarowac lekko jakims smarem samo sie nie naprawi