Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam BMW E36 320 bez vanosa z gazem. Mam problem z moją maszynką. A konkretnie gdy odpalam samochód to na benzynie pracuje prawie idealnie (prawie dlatego, że buja samochodem), ale gdy przełączam na gaz zaczyna falować na obrotach. Gdy ruszam jest ok, ale gdy chcę się przyspieszyć ona mi na to nie pozwala jakby brakowało jej mocy. Po przejechaniu około 20 kilometrów i postoju około 10 minut, odpalam ją i zaczynają się ewolucję. Ruszam i wciskam gaz, a ona zaczyna się dusić, kichać i w ogóle nie chce jechać( bez różnicy czy na gazie czy na benzynie). Po wciśnięciu gazu do końca, prawie wcale nie wkręca się na obroty. Gdy puszczę gaz, obroty spadają prawie do zera, ale samochód nie gaśnie. Dopiero po około 20 sekundach mogę zacząć normalną jazdę. Problem nie pojawia się, jeśli po zgaszeniu samochodu odpalę go po około 2 minutach wtedy rusza i jedzie normalnie ( i na benzynie i na gazie),

Co to może być? Dodam że odpinałem przepływkę i na benzynie falowała na obrotach, a na gazie nie odpinałem.