Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Może ktoś polecić jakiś kabel do BMW X3 z 2007 po FL do samodzielnej diagnozy i programowania sterowników. Znalazłem coś takiego: http://viaken.pl/pl/interfejs-usb-do-bmw-k-dcan-gt1-inpa-we-wtyku-obd2-16pin.html . Pytanie czy jest OK, lub może ktoś zaproponować jakiś alternatywny, niekoniecznie droższy :).

Przy wyborze brałem pod uwagę:

- możliwie dużą ilość wspieranych programów

- komunikacja poprzez USB

- obsługa nie tylko X3

- obsługa innych mamek samochodów (wiem jak coś do wszystkiego to jest do niczego, ale może jednak :))

- możliwość nie tylko odczytu ale i zapisu nowych nastaw sterowników

- niezbyt wysoka cenę

Pzdr

Grzenio

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Używam kabelka z pierwszego posta i jest OK. Ani razu nie zerwał mi połączenia i wykrywanie zapłonu też działa, co prawda jak próbowałem kilka wersji INPY to w jednej nie wykrywało zapłonu, ale myślę że to wina softu bo w pozostałych wersjach działało bez zastrzeżeń.
Opublikowano
Używam kabelka z pierwszego posta i jest OK. Ani razu nie zerwał mi połączenia i wykrywanie zapłonu też działa, co prawda jak próbowałem kilka wersji INPY to w jednej nie wykrywało zapłonu, ale myślę że to wina softu bo w pozostałych wersjach działało bez zastrzeżeń.

Kolego poprzednie posty były sprzed pół roku. Jednak wracając do tematu też polecam kabel usb od viaken-a.

NCS, INPA, WINKFP, ESYS, ISTA nie są mi obce.

Retrofity, kodowanie i programowanie to moja codzienność.

Masz problem to dzwoń. TEL: 502-372-555