Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie jak w temacie klapa bagażnika nie chce sie czasem otworzyć, problem nie jest zbytnio uciązliwy ale niekiedy wkurza( np dzis mam tam 80 sztuk Lecha). Zamykam auto i otwieram w 90% przypadków bagażnik sie otwiera normalnie, ale niekiedy poprostu sie zamyka i nie chce otworzyć potem po kilku godzinach juz spokojnie go można otworzyć. Nie dam rady otworzyc go z kluczyka bo czemuś mi nie chce sie przekrecić a nie chce mocno go naciskać bo jeszcze sie złamie. I Pytanie co sie dzieje jak przekrecam mocniej kluczyk w drzwiach tak jakby na drugi raz coś sie domyka jeszcze? bo jest taki dzwięk.
Opublikowano

Jak zamknie się na drugi raz to nawet od środka nie otworzysz za cypelek,to takie zabezpieczenie przed złodziejami którzy podważają drutem cypelki od zewnątrz ( opuśc szybę ,zamknij na dwa razy i spróbuj podnieść cypelek to zobaczysz na czym to polega,na jeden raz otworzysz normalnie)

A co do bagarznika to też tak mam pomaga, ale tylko trochę wd 40

Opublikowano
ja milem tak samo ;/ jak zamykalem centralka potem otwierac a tu nic :D wiec wzilem wd40 popsikalem i troche podgielem w klapie zamek i jest git juz :)
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano

nic nie psikac i podginac winna temu jest sprezyna wyciskajaca przycisk zamka jezeli nie chcecie nic wymieniac to przed otwarciem z pilota trzeba zobaczyc cz y przycisk zamka jest cały wycisniety i wtedy otwierac jezeli zdazy sie ze zapomniecie sie i sie nie chce otwozyc to wyjac przycisk kluczykiem do konca zamknac i znowu otworzyc

miłej zabawy :P

POZDRAWIAM !!!
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie eksperci kurcze stało sie tak, że od jakichś 4 dni nie moge otworzyć bagażnika zalalałem to wd 40 ale nic nie odbija mam centralke kluczyk nie otwiera bagażnika centralka też chyba chodzi bo wszystko działa poza tym bagaznikiem. Nie wiem teraz jak się do niego dostać. Jak by to naprawić pewno jak mi ktoś tu radził coś nie odbija ale co. Może miał ktos z was taki problem. Dziki za mądre podpowiedzi. (Nie mam składanych siedzeń tylko podłokietnik)
Opublikowano
Witam, mam ten sam problem w coupe. Wydaje mi sie ze dzieje sie tak pod wplywem temperatury. Ja radze sobie w taki sposob: jak samochod jest zamkniety wciskam przycisk w zamku bagaznika, potem otwieram drzwi pilotem (zamek na klapie wcisniety), a nastepnie puszczam i naciskam ponownie zamek w klapie. Trzeba dojsc do wprawy poniewaz nie nalezy do konca wciskac zamka w klapie (trzeba wyczuc wlasciwy moment) no i klapa prawie za kazdym razem sie otwiera.
Opublikowano
Ja mam taki problem w E32. Jak zamkne samochód pilotem to czasami jak go otwieram nie moge otworzyć bagażnika. Raz nie mogłem pare dni. No ale w końcu wyczaiłem jak to zrobić. Jak nie otwiera sie u mnie bagażnik to jeszcze raz zamykam samochód, dociskam tylną klape rękami i otwieram. No i u mnie to działa.