Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chcę kupić takie felgi 8x17:

http://www.felgi.pl/felga/mak/iguan-mirror/bmw/seria-3/sedan/e90/320i/17/p%3d65

2 szt. ET20 (na tył) i 2 szt. ET30 (na przód) do opon 225/45.

Mam pytanie czy takie felgi będą pasować (czy nie będą wystawać itd.) i czy różne ET nie spowoduje problemów z trakcją. Z góry dziękuję za pomoc

Nie spowoduje, ale licz sie z tym, ze tyl z tym ET moze Ci przycierac w jakis skrajnych sytuacjach - przy duzym obciazeniu, na jakis bardzo duzych nierownosciach, ET30 pod tym wzgledem jest bezpieczniejsze.

Opublikowano

Śledzę większość wątków dotyczących felg i zawsze Koledzy pisali, że ET20 8 cali szerokości felgi i opona 225/45 pasuje do E90 preLCI.

Z resztą sam się do tego rozmiaru przymierzam a tu zonk??? Przecież nie powiem Dziewczynie jadąc na wakacje, żeby nie brała zbędnych ciuchów bo tył przysiądzie i będzie tarło :lol:

Opublikowano
Śledzę większość wątków dotyczących felg i zawsze Koledzy pisali, że ET20 8 cali szerokości felgi i opona 225/45 pasuje do E90 preLCI.

Z resztą sam się do tego rozmiaru przymierzam a tu zonk??? Przecież nie powiem Dziewczynie jadąc na wakacje, żeby nie brała zbędnych ciuchów bo tył przysiądzie i będzie tarło :lol:

Bo jest ok, dopoki wlasnie nie zaladujesz auta 4-5 osobami i bagaznikem bagazy ;) Kombinacja z niskim ET przy 17" maja slaby sens, te felgi i tak sa za male, zeby wygladaly, niech chociaz w takim razie nie sprawiaja problemu z funkcjonalnoscia.

Opublikowano

Według mnie ta kombinacja felg i ET będzie jak najbardziej OK.

U siebie mam z przodu 18x8 et 35,a tył 18x8 et 20 wszystkie opony 225x40 i bardzo dobrze to wygląda i jak dotąd nic mi jeszcze nie przytarło choć zdarzyło się jechać dociążonym samochodem. Dodam,iż mam zwykłe zawieszenie.

Oczywiście też nie twierdze,że przy tej konfiguracji nie ma prawa nic przytrzeć,ale wydaje mi się że to musiała by być naprawdę skrajna sytuacja.

Opublikowano
Wielkie dzięki koledzy za pomoc w podjęciu decyzji :) mam nadzieję że zakup okaże się udany. pozdrawiam