Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy przedni blotnik trzyma sie tylko na srubach(niezauwazylem zadnych spawow)

Problem mam taki ze ktos malowal juz nie jeden raz przedemna ten blotnik I lakier odlazi wartwami.

Dlatego chyba wole kupic uzywke w koloze I podmienic, duzo z tym roboty?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Szukam i szukam znales niemoge dokladnego opisu jak najszybciej zdjac blotnik przedni.

Czy wystarczy wyjac migacze przednie, zdjac kolo odkrecic nadkole potem blotnik i juz,

czy sie myle? :?: ?

Opublikowano
Demontaż błotnika z wersji przedliftowej jest banalnie proste. Odkręcasz 5 śrub (typu gwiazdka z góry błotnika),dwie śruby na klucz bodajże 10 z boku( widać je jak otworzysz drzwi: jedna u góry druga na dole - z tym że jedną z góry odkręcasz od strony drzwi, drugą z dołu od strony koła. Dwie śruby z dołu błotnika, jedna przy progu druga przy zderzaku. Zderzaka oczywiście się nie rusza - nie ma takiej potrzeby, zdejmujesz tylko delikatnie kierunek i listewkę pod lampą. Ja jeszcze ściągnąłem wcześniej nadkole. Cały demontaż błotnika nie zajmuje więcej jak pół godziny , popijając przy tym browara :D