Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W mojej e39 poziom płynu wspomagania jest grubo poniżej minimalnej wartości. Z tego co sprawdzałem to do E39 powinien być płyn wspomagania układu kierowniczego ATF 320. Mam akurat płyn Mobil ATF 320. W czym rzecz ?

Sprawdzając kolor aktualnie przebywającego płynu (nie wiem jaki ?) - ma on kolor żółto-pomarańczowy, a ATF 320 czerwony.

Czy można dolać 100 (tak na oko tyle wystarczy do dolania na max) tego ATF 320 czerwonego ? Czy są mieszalne ? Chciałbym uniknąć póki co wymiany całego płynu a tylko dolać troszkę...

http://bibainfo.pl/pub/89/78/215/158/2013/06/06/204349/1668/atf.png

(po lewej ATF 320, po prawej aktualny płyn)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :wink:

Bartek

Opublikowano

na dolewkę możesz dolać

ale na przyszłość bardzo prosto możesz sprawdzić czy dany płyn ,olej itp miesza się z innym (jeśli niema tego w specyfikacji)

pobierasz strzykawką lub jakkolwiek płyn,olej i taką samą proporcję tego który chcesz dolać mieszasz w czystym pojemniku (energicznie) i zostawiasz na jakiś czas jeśli płyny się nie wzburzą tzn że nie są ze sobą mieszalne. :)

sorki przeoczyłem nie :)