Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, musze wymienic chlodnice wody i chlodnice skrzyni biegow i paski wiskozy itd w bmw e39 2,5tds, czy da sie to wymienic bez rozkrecania calego przodu.
Opublikowano
Do chłodnicy wody wystarczy osłonę wentylatora czyli tą kierownicę powietrza wymontować i jest dostęp również do chłodnicy klimy więc do chłodnicy oleju skrzyni CHYBA też.. Ale nigdy innej chłodnicy nie ruszałem, więc pewny nie jestem
Opublikowano
no wlasnie dlatego pytam zeby sobie ulatwic zycie bo rozkrecac caly przod mi sie nie usmiecha,prosze o wypowiedz kto robil juz to i jak to sie ma co do rozkrecania, i po drodze chce wymienic paski i rolki.
Opublikowano

http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=7157&p=59042

czyli nie musisz demontować przodu.

Najpierw musisz zdjąć ten plastik co zasłania obie chłodnice. On się trzyma na tych zatrzaskach plastikowch. Musisz też zdemontować wentylator visko. Klucz 36 i młot albo kombinować by zblokować koło jakimś prętem. Masz tam lewy gwint.

Chłodnica wody jest przykręcona tylko od góry. Uważaj na takie gumowe poduszki bo mi wleciały na osłonę silnika i ciężko było ją wyciągnąć.

Opublikowano
to spoko ze nie musze rozkrecac calego przodu,a co z paskami chyba nie bede mial problemu jak bede mial zdemontowane wisko i chlodnice.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Paski wymienisz nawet bez ruszania wentylatora, więc tym sie nie przejmuj, jak wyjmiesz chłodnice to będziesz miał fajny dostęp ;)