Skocz do zawartości

BARDZO WAZNE SRUBA W SILNIKU !!!!!!!!! PROSZE O ODPOWIEDZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mianowicie rozebralem kolektor ssacy w celu wymiany klapek wirowych i ta mala pomaranczowa podkladka ze sruby kolektora gdzies ja zawieruszylem :) ale nie wiem gdzie moze spadla gdzies na silnik moze do silnika nie wiem nie potrafie znalezc i o to moje pytanie : Walem da sie spokojnie obrocic nic tam nie blokuje ani nic nie slychac czyli ze sruba chyba nie wpadla do silnika prosze o odpowiedz ???
Opublikowano

:( masz pecha, szukaj bo jak wpadła do silnika to mogła wpaść w dekiel i raczej blokować nie będzie. Podnieś każdy tłok do góry i magnesem sprawdzaj no, ale to chyba dobrze wiesz gdzie mogła polecieć ona. Jak odkręciłeś śrubę, a kolektor był założony to wiadomo że do silnika nie wpadła. Może jest na osłonie jednostki pod autem lub gdzieś na silniku. Znajomy szukał korka przez dwa dni który leżał obok wlewu bo nie sądził że może tam być :lol:

P.S odpal silnik to usłyszysz, żart (nie róbcie tego w domu)

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)