Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu w moim 330xd touring (2001) borykam się z następującym problemem, nieważne co by akurat było włączone radio / CD (4:3) w czasie jazdy po np wjechaniu w dziure (u nas o to nie trudno ;) ) nagle jakby tracił się sygnał audio, wyświetlacz cały czas pracuje i można zmieniać kanały przełączać na CD ale dzwięku nie ma. W 90% pomaga (chociaż nie zawsze bo czasami ciągle jest jakby przerwa) poprostu wył/wł radia i gra aż do następnej dziury. Mam wrażenie że problem leży gdzieś z tyłu bo po mocniejszym zamknięciu tylnych drzwi bądź klapy bagażnika ten sam objaw. Rozebrałem już prawie cały tył (od strony zmieniarki / navi MK3), ruszałem wszystkimi kabelkami i radyjko gra, wychodze zamykam drzwi i już CISZA :x Gdzie są jakieś newralgiczne punkty? Co może powodować takie objawy? Gdzie jest zabudowany wzmacniacz http://hobby-elektronika.eu/wzmacniacz.html ? bo na realoem to po schemacie nie za wiele można się dowiedzieć... Napiszcie jak zdemontować radyjko/panel z TV bo być może szukam ze złej strony :shock:

Pomóżcie ...