Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam E36 320 96 rok .Mam problem Straciłem ogrzewanie wiec zalozyłem dykte i pojechałem w traske przy pretkosci 150 km sie zagotowała i wywaliło płyn Poczekalem az troche ostygnie i przy zapalonym silniku zalałem 3 litry nowego plynu .Od tamtej pory cały czas sie grzeje Dolny szlałch od chlodnicy jest zimny górny goracy i chłodnica zimna wiec nie załącza sie wiskoza . Odpowietrzałem 2 razy az w chlodnicy z malego otworu leciał plyn i nic wywaliłem termostat i tez nic Moze źle jest odpowietrzona a może uszczelka pod głowicą ? Brak nalotu pod korkiem i na bagnecie .Silnik świstrzy pieknie olej w normie ,nie gubi płynu Każdy muwi co innego .Moze ktos konkretny mi pomoże Jestem zalamany
Opublikowano

ja bym spucil plyn z chlodnicy i poprawnie go napelnil. nagrzej silnik do 90 stopni i zobacz czy leci cieple powietrze

raz mi sie udalo zagotowac silnik ale to jak mialem nieszczelna chlodnice po wypadku i mi uciekl plyn.

Opublikowano

1. Wymieniasz termostat - koszt ok. 30zł więc nie ma co płakać

2. Odpowietrzasz skutecznie układ

Jest szansa, że po tych 2 krokach będzie ok ;)

Jeżeli nie to dopiero szukasz przyczyny dalej np uszczelka pod gowicą, itp itd ...

Opublikowano

Witam.

Jeżeli po operacjach mojego przedmówcy nie będzie poprawy, to sprawdź czy chłodnica jest zimna cała czy są miejsca ciepłe, bo może masz pozapychane kanały w chłodnicy i nie chłodzi ona prawidłowo. W takim przypadku wymiana chłodnicy załatwi problem.

Pozdrawiam
Opublikowano
Heyach!na moje masz zapowietrzony układ ogrzewania bo pisałeś że były braki grzania - to powoduje że sie cały czas zapowietrza układ i nie ma obiegu, to że ci sie zagotowała to raczej nic nadzwyczajnego jak zasłoniłeś chłodnice i za@#%$lałeś 150 :nienie: ,zalej to wszystko i sprawdzaj ogrzewanie bo stawiam na to że nie masz go nadal i tu szukaj przyczyny.pierwszy objaw jak miałeś to trzeba było sprawdzić poziom płynu w naczynku a nie zasłaniac chłodnice ale mądry Polak po szkodzie :roll: .pozdro
Opublikowano
Witam. A co z pompą wody? jak pochodziła na sucho a wirnik plastyk....