Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Waldek napisz jak wygląda zapis na TAXI ile kosztuje i zrób liste na ten RING TAXI bo tak to cały ten nasz wyjazd "TRIP BKP" przestaje jakoś wyglądac i na koniec okaże się że pojedziesz sam,

a mam nadzieje że nie chcesz sam jechać :(

Ja już się pomału łamie i choćbym miał jechać innym autem albo pożyczonym to raczej pojade :twisted:

NO :!: :!: :!: :wink:

• Odpowiedzi 573
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak jak pisałem. Zapis na ring taxi jest trudny:) wysyłasz maila i w teorii co poniedziałek wysyłają ci ofertę kiedy możesz się zapisać i albo się zdecydujesz albo następny:) także czekam na maila na ring taxi. A wy już się deklarujcie powoli i śledcie temat:)

Jak chcecie jechać to pomyslcie o hotelach bo w tym co ostatnio byliśmy już zaczyna brakować miejsc:(

Samemu jechać nie wolę:) ale sam wiesz jak to jest:) dużo osób mówi że pojedzie dużo że za rok pojedzie itp itd.

Ją już straciłem zapał do organizacji tego. kto chce to pojedzie i już:)

Opublikowano

również czekam na odpowiedź z BMW Motorsport odnośnie Ring Taxi, mam nadzieję, że odpiszą w poniedziałek :wink:

miałem zamiar jechać jutro do Nurburg bo pogoda sprzyjająca.....ale nic z tego, jest jakaś impreza i tor zamknięty :(

najbliższy niedzielny termin to 30.06 :wink: , czekam na dobra pogodę

Karol :arrow: Ring Taxi 225 EUR

a co do Naszej wyprawy to mam nadzieję, że w przeciągu max 3 tygodni wyklaruje się sytuacja co i jak, kto jedzie i czy jedzie alpejskiego tripa

Opublikowano

Waldek, dostałeś info ws. ring Taxi :?:

ja dostałem maila :| , napisali mi że będą mnie informować o wolnych terminach na przejazd ///M5 po Nurburgringu

nie wiem jak odczytywać tą wiadomość :?: czyżby już wszystkie terminy zostały zarezerwowane i tylko jak ktoś zrezygnuje to wtedy dadzą znać :?: :?

Opublikowano
225 EURO to jest od osoby czy za auto w którym może jechać 3 pasażerów i wtedy dzielimy na 3 osoby i losujemy miejsca miedzy sobą :twisted:
Opublikowano

No to lightowo :cool2:

Damian będziesz sam czy z bratem? czy jeszcze z kimś innym?

bo jak chcesz to mogę się do ciebie dołączyć bo Waldek ze mna chyba nie będzie chciał ;)

Opublikowano

ja dostałem maila :| , napisali mi że będą mnie informować o wolnych terminach na przejazd ///M5 po Nurburgringu

nie wiem jak odczytywać tą wiadomość :?: czyżby już wszystkie terminy zostały zarezerwowane i tylko jak ktoś zrezygnuje to wtedy dadzą znać :?: :?

to samo dostalem odp ze beda informowac o wolnych terminach...

Prestizowy klub jakis kurde... ;)

no trudno jak sie nie uda po dobroci to moze uda sie komus dac 400 euro w reke aby oddal swoja kolejke ;)

Opublikowano

bo jak chcesz to mogę się do ciebie dołączyć bo Waldek ze mna chyba nie będzie chciał ;)

haha ta jasne, boje sie ze za kolano bedziesz mnie lapal ;)

spoko luz, jedno miejsce bedzie wolne bo ja z ojcem czyli jeszcze +1 :)

Opublikowano

to samo dostalem odp ze beda informowac o wolnych terminach...

Prestizowy klub jakis kurde... ;)

no trudno jak sie nie uda po dobroci to moze uda sie komus dac 400 euro w reke aby oddal swoja kolejke ;)

coś mam przeczucie, że będziemy się musieli znowu obejść smakiem :(

a odnośnie drugiej części wyjazdu, kto jedzie w niedzielę rano na alpejskie przełęcze :?:

Opublikowano

ale trasa:D piekna! ale kurde, bede tylko kilkaset km od nicei.... i monaco... az zal ojcu nie pokazac...

ej ja kasy nie mam na takie tripy... nie prowokujcie :(

Tak, nie chce wydawac 1000 pln za noc (lub wiecej) w hotelach w monaco...

zrobie sobie opcje budzetowa i pojade tak:

https://maps.google.pl/maps?saddr=Warszawa&daddr=N%C3%BCrburg,+Niemcy+to:Bolonia,+W%C5%82ochy+to:Warszawa&hl=pl&ie=UTF8&ll=48.429201,13.974609&spn=13.771964,32.34375&sll=48.487486,15.732422&sspn=13.756312,32.34375&geocode=FSz2HAMdBZ9AASkBn4aaZsweRzH80-qIKr7wcg%3BFe0sAAMdvhdqACkNczx4Lq2_RzHw4toQ1dQiBA%3BFSfwpgIdGBOtACkLxFHpmNR_RzFBlKRbAXzhog%3BFSz2HAMdBZ9AASkBn4aaZsweRzH80-qIKr7wcg&oq=Warszawa&t=h&mra=ls&z=5

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam , śledze temat i chętnie bym dołączył do Waszego Tripu pod warunkiem że moja E60 177KM nadąży :) .

tylko nadal temat jest trochę nie precyzyjny i nie wiem jaki jest plan.

Na torze nigdy nie byłem więc pewnie z boku się wtajamniczę. Co do Alpejskiego Tripu jak najbardziej.

Mam trochę doświadczenia w takich wyjazdach i organizacji bo śmigałem na moto. Ale po ostatnim wypadku przeszło mi igranie z losem. Ale tęsknota za "męskimi"

wypadami na 7 - 10 dni pozostała.

W planie wstępnym pewne noclegi przez booking.com.

Pytanie : jaki jest konkretny plan Tripu , ile dni , gdzie noclegi (rezerwowane wcześniej czy z partyzanta) , którędy i ilu jest pewniaków do wyjazdu , czy każdy jedzie sam swoim ukochanym "śmigłem" czy z synem,tatą,żoną,kochanką itp.

W kwestii wyboru fajnych dróg można spojrzeć tutaj gdyż trasy moto są tak samo good dla auto

http://pl.roads2go.com/

Chętnie mogę coś zaproponować lub podpowiedzieć z organizacją Tripa :)

Opublikowano
Witam , śledze temat i chętnie bym dołączył do Waszego Tripu pod warunkiem że moja E60 177KM nadąży :) .

tylko nadal temat jest trochę nie precyzyjny i nie wiem jaki jest plan.

Na torze nigdy nie byłem więc pewnie z boku się wtajamniczę. Co do Alpejskiego Tripu jak najbardziej.

Mam trochę doświadczenia w takich wyjazdach i organizacji bo śmigałem na moto. Ale po ostatnim wypadku przeszło mi igranie z losem. Ale tęsknota za "męskimi"

wypadami na 7 - 10 dni pozostała.

W planie wstępnym pewne noclegi przez booking.com.

Pytanie : jaki jest konkretny plan Tripu , ile dni , gdzie noclegi (rezerwowane wcześniej czy z partyzanta) , którędy i ilu jest pewniaków do wyjazdu , czy każdy jedzie sam swoim ukochanym "śmigłem" czy z synem,tatą,żoną,kochanką itp.

W kwestii wyboru fajnych dróg można spojrzeć tutaj gdyż trasy moto są tak samo good dla auto

http://pl.roads2go.com/

Chętnie mogę coś zaproponować lub podpowiedzieć z organizacją Tripa :)

Nadążysz na pewno bo w Alpy nie jedziemy się ścigać tylko podziwiać piękne tereny.

Plan na trip jest taki:

- niedziela wcześnie rano wyjeżdżamy z Nurburg i jedziemy do Francji, metą będzie L'Alpe d'Huez (tam gdzieś nocleg), w ten sam dzień jak się wyrobimy to chcemy zobaczyc przelęcz Col du Galibier

- poniedziałek rano ruszamy w dalsza droge i kierujemy się do Szwajcarii (cel przełecze Grimsel i Furka), gdzies w ich okolicach nocleg

- wtorek po pobudce kierunek Włochy z finałem dnia na przełeczy Stelvio (po drodze trzeba obowiązkowo zajechac do Livigno na zakupy i tanie tankowanie :wink: ), nocleg w okolicach Bormio,

- środa jedziemy przez Dolomity w kierunku Austrii, chcemy dojechać do drogi prowadzacej na Grossglockner, tam tez gdzieś ostatni nocleg

- czwartek rano wracamy do PL

Tak po krótce ja widziałbym ten trip. Jeśli pogoda byłaby nie sprzyjająca możemy wracać w środę i odpuscic sobie Grossglocknera. Noclegi myślę, że na partyzanta nie będzie najmniejszych problemów. Nie będzie nas niestety aż tak duzo żeby był z tym problem. Ja jadę na 99,99% na tego tripa a reszta na dzień dzisiejszy :?: :?: :?: Jadę ze swoją kochanką :wink: , mam nadzieję że mnie nie zawiedzie i nie narobi mi wstydu :mrgreen:

Dorzuć coś od siebie skoro masz doświadczenie już w takich wyjazdach :wink: Pomoc mile widziana :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Plan jak najbardziej super . Troche w Alpach napięty . Przebiegi po lokalnych Alpejskich drogach rzędu 400 - 500 km to dużo .

Jeżeli jeszcze dodać do tego Pitstopy na foty, fajkę , żarcie i zobaczenia czegokolwiek może być ciężko . Tym bardziej że to szczyt okresu urlopowego ,

moto i aut będzie miliony .

Dodałbym jeszcze jeden dzionek na wybrzeżu dla wygrzania kości w ciepłym morzu kosztem Francji.

Nd - Nurburg - Grimsel z pitstopem w Zurichu 670 km

Pn - Grimsel - Stelvio - Bormio 300 km

Wt - Bormio - okolice Portofino 560 km przez Maranello - muzeum Ferrari

Śr - okolice Portofino - objazd cypla - droga nad morzem coś jak na płn cyplu Korsyki od strony zachodniej - wygrzewanie kości

Czw - ok.Portofino - Pitzal lub Grossklockner 650 km

Pt - Grosklockner - Polska 1200 km

Twój plan jak najbardziej super , ja zawsze preferuje jeden dzień relaksu na takich Tripach :D najlepiej nad morzem :lol:

Jeździłem z noclegami z partyzanta i z wcześniejszą rezerwacją. Zdecydowanie lepiej zarezerwować jak już wiadomo ilu jedzie i gdzie się jedzie .Nawet co drugą dobę.

Noclegi można zarezerwować w przeddzień wyjazdu. Jedyny minus - że można zajechać wcześnie lub ledwo dojechać :twisted: .

Jakby się zebrała ekipa na Tripa po Alpach 4-5 aut to pewnie bym się skusił . No i czy znalazło by się dla mnie miejsce w Taxi na torze :D

Opublikowano

Damian pomoz ;)

musze zaplacic za ring taxi i dostalem takie dane do przelewu:

To allow us to complete the order, please transfer 225.00 Euros to the following account:

Nürburgring Betriebsgesellschaft mbH

Kreissparkasse Ahrweiler

Sort code: 577 513 10

Account No.: 19 79 88

Swift code: MALADE51AHR

IBAN: DE83 5775 1310 0000 1979 88

umiesz sobie z tym poradzic? jak tak to daj mi numer PL konta to Ci migiem 27 przeleje 225 ojro :P

Opublikowano

Miejmy nadzieje że tobie tez potwierdzenie przyjdzie.

Wtedy 2 auta byłyby wystarczające jak na razie bo więcej chętnych jak widzę nie ma a nas będzie 4 osoby to jeszcze dwie mogą dołączyć po jednej do nas i do Waldka.

Opublikowano

dostałem też info z możliwością kupna biletu na Ring-Taxi :D

przelew już poszedł, teraz czekam na info z kodem i będę rezerwował jazdę na sobotę 27 lipca

Karol rozumiem że jedziesz ze mną :wink:

ciekawe kto nas będzie wiózł :?: może ta Helga :mrgreen:

Opublikowano

proponuję odświeżyć liste obecności bo coś widzę, ze im bliżej wyjazdu tym mniej chętnych :(

wpisujcie się kto jedzie na sam ring i kto na ring + Alpy

1. damp21plbe ring + Alpy

2.

3.

4.

Opublikowano

Jak z miejscami na Ring Taxi, Waldek prześlij mi jakiś link.

Panowie co wy na to żeby na wygrzewanie kości przeznaczyć z półtorej dnia, czyli np. zamiast do Maranello to rano jechać do Rimini, zakwaterować się i wygrzać - popołudniu muzeum ferrari i lamborghini w sant'agata potem na noc powrót do Rimini, drugi poranek na plaży i jazda dalej.

U mnie jeszcze nie ma pewności że pojadę, ale jeśli pojadę ( a wszystko robie żeby jechac :wink: ) to szkoda byłoby odpuścić takie uroki :D

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato