Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem, ok kiedy kupiłem swoją e36 nie mam w niej świateł cofania z początku tego nie zauważyłem dopiero niedawno kumpel mi powiedział, no i sprawdziłem żarówki - są okej, wszedłem do kanału żeby obejrzeć czujnik, patrzę czujnik jest ale nie ma do niego podpiętej żadnej wtyczki i tak owej nigdzie nie ma w pobliżu... wcześniej w buni był m50b20 teraz jest b25 - przekładkę robił poprzedni właściciel i nie ma z nim kontaktu. Mógłby mi ktoś powiedzieć którędy idzie przewód do czujnika (wtyczka) ewentualnie jakieś foto / schemacik to bym jakoś to naprawił, a może akurat gdzieś się zawieruszyła ta brakująca wtyczką :D
Opublikowano
ja bym poszukał wtyczki gdzies pod kolektorem ssacym, pewnie jak wsadzali silnik to zaplontali zeby jej nie urwac i zapomnieli podłaczyc, z tego co pamietam idzie ten kabel oryginalnie pod rozrusznikiem az do skrzyni, wiec w tamtych rejonach szukaj, sciagnij kolektor i szukaj :P
Opublikowano
to poszukam w takim razie tam :p a powiedz mi jeszcze jak mam instalacje sekwencyjna no i wtryski w kolektorze to czy nie przeszkadza to nic przy demontażu kolektora ? msze na coś uważać bardziej ? bo nie chce sobie gazu rozregulować albo układu rozszczelnić.. ;/
Opublikowano
staraj sie nie ciagnac nic na sile, do kolektora spod spodu bedziesz mial przyczepiona rurke z tego co pamietam od przelewu, i chyba krokowca, a gazu ja bym próbował nie ruszac wogole, tylko okrecił bym kolektor i do góry dal zeby nie ściągać go całkiem