Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Miałem dość mocno porysowany próg prawych tylnych drzwi. Postanowiłem go zabezpieczyć i pomalować. Sciągnąłem więc tą plastikową nakładkę na próg i zrobiłem co trzeba, żey nie wdała się rdza. Teraz jednak mam problem z ponownym zamontowaniem tego plastiku na progu. W nadwoziu zostały takie jakby trzy białe zatrzaski i mniemam, że w nie wchodzą elemrnty z tego nieszczęsnego nadproża. Problem polega na tym, że męcze się z tym i nie chce za nic to wskoczyć na swoje miejsce. Czy ktoś z użytkowników miał podobny problem lub zna patent na zamontowanie tego... ? Dzięki za ew. odpowiedzi

Opublikowano
Ja u siebie wymieniałem kiedyś te listewki i u mnie też te białe spinki zostały w progu. Wyjąłem je kombinerkami, te które nie chciały to się ułamały i wpadły w dół. Musisz kupić te spinki w serwsie (kosztują grosze), założyć na listwę i dopiero założyć. Te spinki wchodzą w listwie w takie ślizgi o ile przy demontażu nie połamałeś tych mocowań.
Opublikowano
Dzięki wielkie za odpowiedź. Wszystko wygląda tak jak mówisz. Jedna ze spinek która została w progu też mi pękła więc bedzie trzeba kupić. Ślizgi są okej na szczęscie ich nie połamełem.... uff :)
Opublikowano
OK temat do zamknicia spinki zamówione. Jakby ktoś potrzebował to numer katalogowy częsci: 51471840960. Dostępne w bmwautoparts.