Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam problem, jak przyśpieszam powoli to auto dostaje jakiś dziwnych drgań, jak przyśpieszam szybciej to auto zachowuję się normalnie. Drgania zaczynają się przy ok 60km/h i później przy około 90km/h. Czy to wina skrzyni? Pomoże ktoś ?

Opublikowano

A może koła krzywe, od 60km/h zacznają bić, a przy wyższych prędkościach wcale się tego nie odczuwa, jak zwalniasz też powinno bić, to do wymiany lub prostowania koła.

Jeżeli koła dobre, to sprawdzić zawieszenie.

Opublikowano
Po 1 sprawdz czy masz odpowiednio dokrecone koła,jezeli tak zobacz czy drgania nie sa mocniejsze podczas hamowania,jeśli tak-wykrzywiła ci sie tarcza
Opublikowano
Koła raczej są proste, jak go kupiłem to tego nie było (drgań) a teraz tak jakby się to nasilało, coraz gorzej jest. Wiem, że wachacze mam do wymiany na przodzie bo jak na nierównościach to mi coś stuka. Tarcze i klocki wymieniałem niedawno, ATE. Staram się ostro nie hamować na razie, więc tarcze odpadają.
Opublikowano
Też mam takie wrażenie, bo na feldze są czarne miejsca po odważnikach, na razie nie mam czasu ale to sprawdzę (praca). Oby to było tylko to:)
Opublikowano

A więc:

- felgi wyczyszczone, wyważone i dalej to samo.

A może to będzie koło pasowe, tłumik drgań? Jak silnik zimny to troszkę słychać.

Opublikowano

Drążek, gałka ?

Trzeba pierw szukać, przyczyny w zawieszeniu, bo to podstawa...

Opublikowano
Może być to też tylny przegub wału. Gdy brakuje w nim smaru, to lubi wywoływać takie drgania. Uzupełniać tylko smarem do przgubów...
Opublikowano
OK sprawdzę jutro. Dzięki. Ciekawe czy to nie będzie coś związane ze skrzynią, 1,2,3 ładnie się przełączają powoli przyśpieszając a kiedy 4 wskoczy to występują te dziwne drgania (około) 60km/h) później 5 przy ok 100km/h.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Może nie zauważyłeś ich po prostu. Drgania przy przyspieszaniu to najczęściej podpora wału
Opublikowano
Może nie zauważyłeś ich po prostu. Drgania przy przyspieszaniu to najczęściej podpora wału

Dokładnie, może dwumasa?

Opublikowano

Dokładnie, może dwumasa?

A od kiedy automat ma dwumasę?

Opublikowano

zabardzo pytania, nie zrozumiałem, ale to standart, w tym forum.

98% e38 ma automatyczną skrzynie biegów, więc nie trudno było się domyśleć. StandarT w tym forum? To ostatnie forum z którego cie nie wyrzucili więc lepiej je szanuj