Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Ponieważ w poprzednim temacie problem nie został rozwiązany postanowiłem spróbować jeszcze raz zakładając nowy temat.

Otóż na nierównościach słychać u mnie z okolic deski rozdzielczej metaliczny dźwięk jakby nie dokręconej śrubki. Już dwa razy rozbierałem deskę od strony schowka i trochę się poprawiło po dokręceniu śrubek, ale dalej jest to samo. Już sam nie mam pojęcia gdzie to trzeszczy ;/ Czy ktoś z Was miał podobny problem ? Dźwięk ten przypomina niedokręconą śrubkę, która na pięknych polskich drogach wpada w drgania. Powyżej 100 km/h dźwięk pojawia się cały czas raz mniej, raz bardziej i szczerze mówiąc już mnie to trochę wkurza.

Pozdrawiam.

• Zarejestrowani
Opublikowano
Hmmm... większość śrubek to takie blachowkręty, które przykręca się do metalowych blaszek, więc raczej trudno żeby one Ci hałasowały. Ja bym raczej podejrzewał całkowite odkręcenie śrubki, lub jakiś inny element, który gdzieś wpadł i jest kompletnie luźny. Jeśli odgłosy są po stronie pasażera to możesz się pokusić o całkowite odkręcenie schowka. Będziesz wtedy miał całkiem dobry dostęp do wszystkiego co jest pod deską. Jak coś dysponuję zdjęciami z całkowitego zdjęcia deski. Przy zdejmowaniu schowka odkręciłem całą masę niepotrzebnych śrubek ;) Jak coś dam Ci znać co trzeba odkręcać a co nie.
Opublikowano

O to fajnie mógłbyś mi te zdjęcia przesłać. Ja schowek zdemontowałem już raz ale myślę o zdjęciu całej góry. Z tym gdzie to stuka to jest bardzo dobre pytanie. Bo sam tego jakoś nie mogę wyłapać. Kiedyś na autostradzie puknąłem w deskę rozdzielczą w okolicy radia i schowka na okulary to problem się wyciszył na chwilę...

Śrubki wydaje mi się, że wszystkie są dokręcone.

Opublikowano
Super dzięki. Ja juz odkryłem u siebie problem (chyba). Pod schowkiem pasażera miałem zamontowane dvd które obciążało tą plastikową obudowę i przez co opuszczała się w dół. Jak narazie nic nie słyszę, ale zdjęcia będą mi potrzebne do demontażu radia. Jeżeli to wina dvd to będę musiał odłączyć je od radia. Dzięki wielkie raz jeszcze :D :D
Opublikowano
Sam nie wiem po co :) Nie korzystam z tego wcale. Jednak to nie od dvd wróciłem właśnie i cały czas dźwięk się wydobywa. Chyba wezmę się za rozbiórkę deski dziś.