Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczelo sie jakos rok temu, ale dosc rzadko sie zdarzalo.

Przyspieszajac mocniej (powyzej 3 tys obr) przy okolo 60-70km\h brakuje mi mocy przez jakies 2 sekundy. Wciskam gaz ale auto nie reaguje – jakby za malo paliwa mialo czy bieg nie chcial przeskoczyc ?

Jak jezdze spokojniej to nie ma zadnych objawow. Co ciekawe , jak jade powyzej tych 70km\h to jak szybciej przyspieszam tez mi nie “zrywa mocy”.

Pytalem roznych ludzi I zdania sa podzielone, ale wiekszosc stawia na wtryski.

Nie znam sie ale jesli to wystepuje tylko na niskich predkosciach to musi byc cos innego.

Teraz zdarza mi sie to za kazdym razem wiec jezdze dosc ostroznie (ale co to za jazda :cry: )

Zmienialem filtr paliwa ostatnio i sie polepszylo ,ale tylko na jakis miesiac.

Niedawno 3 razy nie moglem odpalic. Po podlaczeniu do kompa wyszlo ze mi leje jeden wtrysk (mial korekcje ponad 4) ale tylko na wolnych obrotach - czym wieksze obroty to sie to wyrownywalo z innymi i przy 3 tys wszystkie maily korekcje w okolicach 2.1.

Zregenerowalem go i juz jest lepiej (tzn pali zawsze od 1 razu, choc jakby leciutko pozniej niz kiedys) .

Nie wiem czy ten wtrysk / wtryski maja cos do tego braku mocy przy 60-70 (jak dla mnie to przy zmianie biegow – choc zmienialem olej I filtry w skrzyni nie dalej niz rok temu) ale pisze wszystko co sie dzialo ostatnio bo moze to pomoc Szanownym Kolegom cos zdiagnozowac.

Z gory dziekuje za pomoc

viewtopic.php?f=72&t=117890

Opublikowano
Mnie to wygląda na problemy ze zmienną geometrią turbiny. Posprawdzałbym elektrozaworki i cięgno na turbinie, bo może się przycinać i stąd to opóźnienie.
Opublikowano
Z fusów wróżyć się nie da, trzeba sprawdzić błędy i auto w czasie jazdy. Więc dobra diagnostyka i będzie wszystko jasne.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.