Skocz do zawartości

bmw 316i ciagle sie zapowietrza uklad chlodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam ciagle problemy z tym nieszczesnym ukladem chlodzenia cigle sie zapowietrza wczesniej myslalem ze to od tego ze mam nieszczelny krociec ale po wymianie i naprawie wyciekow odpowietrzylem uklad ale po przejechaniu kilku kilometrow weze twarde jak kamien , kontrolka od plynu ciagle sie pali chociaz czujnik nowy i stan plynu jest prawidlowy nie ma zadnych oznak padnietej uszczelki pod glowica juz nie wiem jak sobie z tym poradzic . Czy wyjac termostat i sprobowac bez niego? Wydalem juz mase pieniedzy na chlodzenie a dalej zadnej poprawy. :( :( :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Korek jest ok?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
ile czasu ja odpowietrzales? ja jak swoja robilem to rozlozylem to na 3 dni, bo zawsze rano nie bylo strumienia w zbiorniczku. zauwazylem ze sa dwa krytyczne etapy, duzo powietrza wywala nagrzewnica jak sie przepchnie babel, a drugi to jak sie termostat otworzy wtedy dopiero idzie powietrze. mozesz tez podniesc przod auta, lub wjechac strona kierowcy na wysoki kraweznik, pomaga.
Opublikowano
Dwa dni kombinowalem z odpowietrzeniem tak zeby nie jezdzic, i nic nie pomoglo a teraz codziennie probuje i przod te z podnosilem.
Opublikowano
ja jednego dnia odpowietrzalem, troche pojezdzilem i nastepnego dnia odpowietrzalem, podczas jazdy przepychane bylo powietrze dlatego rano zawsze zanikal strumien w zbiorniczku. tak 3 dni porobilem i sie w koncu udalo (od piatku do niedzieli walczylem zeby bylo dobrze)
Opublikowano
ja przelozylem stary czujnik do nowego zbiornika i zgasl od razu, choc raz zapalila sie kontrolka od niskiego stanu, gdy juz poraz x rozsadzilo mi cos w ukladzie i musialem odpowietrzac, ale po 5 sekundach zgasla.