Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Przymierzam się do kupna w dość okazyjnej cenie BMW e36 z silnikiem 1.8 ti. Tylko jest jeden problem. silnik nie odpala i jedna świeca jest zgnieciona tak jakby uderzył w nią tłok teraz silnik nie ma ciśnienia w cylindrze(tak to opisuje sprzedający). Ma ktoś jakieś pomysły co mogło paść?? Dodam ze auta nie widziałem jeszcze na oczy (odległość około 500km) jest sens to brać i remontować?? i ile ewentualny remont mógłby wynieść?
Opublikowano

raczej to bez sensu-za duża odległość

jakoś trzeba to przywieść a laweta za darmo nie pojedzie

możliwe że trzeba będzie wstawic nowe serduszko do auta,a blacha?-też nie wiesz jak wygląda bo piszesz że nie widziałeś auta

poszukaj coś lepiej bliżej chaty-zawsze można się zawinąć i wrócić do domku jak się okaże kibel te kilka kilometrów

Opublikowano (edytowane)
Gościu mówi ze blacha jest w bdb stanie (jedynie jakieś wgięcie z prawej strony ale to nic wielkiego). mam kilka zdjęć i rdzy tam nie widać. zawieszenie podobno też w porządku. Środek też w miarę zadbany. Ja bym sie pokusił bo nawet jeśli silnik do wymiany to koszt około 800-1200zł z tego co patrzyłem za silnikami a to i tak taniej niż takie auto w dobrym stanie. Już pomijając odległość. możliwe ze obejdzie się bez wymiany silnika? Edytowane przez Brzechu
Opublikowano

na to co gościu mówi bierz poprawkę :wink:

reklama dźwignią handlu:

często się zdarza że mija się to grubo z prawdą a szkoda tysiaka w dwie strony machnąć aby sobie obejrzeć jakiegoś trupa

czasami się zdarza że tzw. "gaz do regulacji "równa się wymianą całej sekwencji robionej po kosztach i składanej z kilku

albo "klima do nabicia" często staje się zatartą sprężaką klimatyzacji

tak jak kolega napisał-możesz poprosić kogoś z okolic o podjechanie w celu obejrzenia i wydania opinii

skąd ten compact w ogóle jest?

Opublikowano
z włocławka. klimy to nawet nie widziało:) no ale po zdjęciach w miarę taka. napiszę mu jeszcze żeby zrobił mi dokładniejsze zdjęcia ze wszystkich stron z bliska.