Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów,

Mam problem ze skasowaniem ikony serwisu olejowego (przebieg -300) - jestem już po wymianie oleju i filtra.

Dodatkowo chciałem skasować pomarańczową ikonkę z filtra DPF (przebieg +600) - jestem już po wypalaniu

Problem polega na tym że generalnie jest kłopot z wejściem do menu serwisowego z poziomu zegarów. Po wielokrotnych próbach czasami wyświetla się ikona czerwona z konewką oleju oraz informacją o przebiegu -300. Na tym poziomie nie mogę przełączać się na inne ikonki aby np przejść do filtra DPF, również gdy ponownie wciskam guzik reset aby móc skasować przebieg -300 nic się nie dzieje. (szybko ikonka gaśnie i muszę znów kombinować by wejść do tego menu) przy próbach często wchodzi mi menu ukryte lub zmienia się ekranik (górny jest pomarańczowy bez informacji a poniżej jest P z trzema kreskami - - -)

Przy próbie skasowania serwisu z poziomu INPA, reset też jest nie możliwy. Użyłem procedury E60 --> BODY --> INSTRUMENT CLUSTER --> ACTIVATE -->F1, F2, F3 (inspekcje się nie skasowały)

zostało mi do wciśnięcia F4, po kliknięciu wyskakuje mi do wpisania jakaś wartość (domyślnie mam 10) i tutaj nic nie zrobiłem aby nie namotać.

Ważną uwagą jest że mam 2 błędy które dotyczą dwóch świec żarowych których nie mogę skasować, świece były wymieniane więc powinno być OK, w tej sprawie pojadę do zakładu który mi to wymieniał, pytanie czy może to mieć związek...?