Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Przejrzałem trochę tematów ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie;/ kilka dni temu przyszły do mnie części i zabrałem się za wymianę wszystkich filtrów, oleju i klocków.( wszystko poszło sprawnie i bez problemu) Po wymianie auto gdy chce np. przytrzymać 60km/h na 3 biegu to auto w pewnym momencie się przydusi, koziołkuje czy coś takiego ale jak dodam gazu to idzie normalnie (na 4 i 5 biegu tez tak sie dzieje czasem,tylko na 6 tego nie ma ) Na wolnych obrotach chodzi równo i bez problemu , mocy nie brakuje . Myślałem że to może pompa paliwowa jest zapowietrzona ale zrobiłem w ciągu 3 dni tysiąc km i nic się nie zmieniło ;/ może to wina badziewnej pompy paliwa ponieważ byla tylko jakiejś słabej firmy i kupiłem ją;/ jakieś sugestie? Pozdrawiam :)
Opublikowano (edytowane)

Wymieniałeś też może filtr paliwa? Jeżeli tak i był to Hengst to może prawdopodobnie masz przyczynę. Było już na forum, podobno są źle zrobione i czasami się tak dzieje.

Jak coś to Mann jest sprawdzony (WK 5001/WK 519, taki jest przynajmniej w N47, a Ty masz M47, ale chyba ma być to samo).

Edit:

viewtopic.php?f=70&t=193337&p=1408579&hilit=hengst+paliwa#p1408579

viewtopic.php?f=70&t=193337&p=1408565&hilit=hengst+paliwa#p1408565

Edytowane przez Kibab
Opublikowano
Wymieniałeś też może filtr paliwa? Jeżeli tak i był to Hengst to może prawdopodobnie masz przyczynę. Było już na forum, podobno są źle zrobione i czasami się tak dzieje.

Jak coś to Mann jest sprawdzony (WK 5001/WK 519, taki jest przynajmniej w N47, a Ty masz chyba M47).

Tak, wymieniałem filtr paliwa i chyba na jakiś badziewny ponieważ aktualnie mój znajomy nic nie miał innego a musiałem tego dnia wszystko zrobić. Poczekam jeszcze troche km i jak coś to zacznę od wymiany filtra na nowy. Ale dalej czekam na jakieś sugestie, może to wgl nie ma związku z wymianą filtrów itp.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja też od razu pomyślałem o filtrze paliwa.

Załóż na próbę stary filtr paliwa i będziesz wiedział coś więcej.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

Lepiej nie wymienić i poczekać jeszcze trochę niż wymienić na badziewny i na nim jeździć :?

CHŁOPAKI.. na filtrach się nie oszczędza :cool2:

CHIPTUNING BMW ŁÓDŹ > STROJENIA INDYWDUALNE > TEL 794-053-715

ZAPRASZAMY NA MODYFIKACJE WSZYSTKIE MODELE BMW

http://www.TC-PERFORMANCE.eu

http://www.tc-performance.eu/app/uploads/2019/01/15/chiptuning-bmw-g-seria-2-e1547559341957.jpg

https://www.facebook.com/TeCePERFORMANCE -> ODWIEDŹ NASZ FANPAGE!