Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Swiruje mi od paru dni wskaznik paliwa.Pokazał 30L mimo ze miałem 20L,po przekreceniu kolejny raz stacyjki mam prawie zero.Zalałem 30 i pokazało ok 25,pojezdziłem chwile mam 40.na postoju wskazówka opada 10 L za chwile idzie w góre.Dystans na postoju zmienia sie jak kalejdoskop cyferki leca to w góre to w dół tak jak wskazówka od paliwa.W tescie nr6 lewy zbiornik cały czas zmienia wartosc nie duzo pare litrów ale chodzi tam i spowrotem mimo ze auto stoi w jednym miejscu.Teraz mam niby 50L na budziku ale ta wskazówka delikatnie pracuje jakby sie paliwo przelewało.Sprawdzałem kabelki które ida do kosci pływaka sa ok,popsikałem wd40.Jak sprawdzic co sie psuje? Inpa nie pokazuje błedu ani w zegarach ani abs asc.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdzałem pływak od strony kierowcy omomierzem jest oki,pokazuje wzrost warosci po ruszaniu ramieniem.Problem jaki zauwazyłem to po właczeniu testu nr.6 i ruszaniu pływakiem który był podpiety pokazuje wartosc 34L na max wychyleniu a dalej jak ruszam pokazał wyswietlacz zero a powinno zmniejszac wartosc odpowiednio do ruchu ramienia pływaka(tak mi sie wydaje).Teraz mam ok 35L,pokazuje mi komputer 52L,po zapaleniu auta spada 10 litrów nie odrazu, jak pochodzi chwile.Miałem błedy w zegarach i zero pomysłow co dalej E R R O R M E M O R Y R E P O R T -------------------------------------

Date: 05/10/13 17:53:23 ECU: IKI JobStatus: OKAY Variant: IKI-------------------------------------------------------------

RESULT: 2 errors in error memory !-------------------------------------------------------------

199 lever-type sensor 1

Error frequency : 0

Short circuit to batt+ Sporadic error-------------------------------------------------------------

215 lever-type sensor 2

Error frequency : 251

Short circuit to batt+ Sporadic error ===========================

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
zepsuty lewy pływak był, wymiana na inny i hula.

Fajnie że napisałeś co było przyczyną , na pewno się przyda komuś w przyszłości :cool2: