Skocz do zawartości

F25 - Tablet DVD katalogowy nr: 65122209346

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z Was, kupił taki zestaw TABLET DVD BMW i może powiedzieć coś na temat funkcjonalności ?

- w jakim formacie odpala filmy z USB ( .avi, mkv, .divx ? )

- czy DVD działa płynnie i nie tnie podczas jazdy

- czy siedzących z przodu nie boli głowa od hałasu nadciągającego z zagłówków ( blisko ucha w sumie jest takie tablet)

- czy sposób zamontowania na zagłówku nie ogranicza wchodzenia dzieciakom do samochodu (chwytają się zagłówków, rurek w nich zamontowanych)

- jakieś wady

- zalety ?

Napiszcie proszę co wiecie, warto czy nie warto.

XmaX
Opublikowano
Używam i potwierdzam Twoje obawy : ograniczają funkcjonalność z tyłu ,plątanina kabli ,irytujący hałas ,nie wiem jakie pliki odtwarza (korzystałem jedynie z oryginalnych amerykańskich płyt) ,ale generalnie mogłem kupić coś lepszego ... Podsumowując : obecnie zabieram na pokład 2 ipady i jest super :cool2:
Opublikowano

Kup lepiej ipada + jakiś uchwyt na zagłówek. Ja tak robię. :cool2:

+ Brak kabli

+ Koszt

+ Jakość obrazu

+ Możliwości (filmy, internet, youtube, nagrania własne, gry itd)

+ Nie trzeba wozić dodatkowego kompa, tabletu na wakacje z dziećmi

- Nie odtwarza płyt dvd

Opublikowano

a gdzie montujecie go ? ... też na zagłówku ?

No i rozumiem, że jedna sztuka wystarczy na dwójkę dzieci z tyłu ?

XmaX
Opublikowano
ja mam 2 sztuki ,dla młodszej córki na zagłówku drugi ,,luzem'' :cool2:
Opublikowano

Dwojka dzieci da rade na jednym ipadzie jezeli w zgodzie chca ogladac to samo. Wtedy mozesz zamontowac uchwyt na rurce, ktory utrzymuje ipada miedzy przednimi fotelami.

Inne uchwyty: http://www.tablety.pl/akcesoria/przeglad-uchwytow-samochodowych-dla-ipada/

Ja do tej pory dawalem dziecku na kolana ipada i tez dawalo rade. Ale zamowilem uchwyt z materialu ala skora (dostepne w sklepach apple za ok 130 zl). Te plastikowe mnie nie przekonywaly, bo jak brak ipada, to pozostaje zawsze jakas plastikowa plytka z bolcami, ani to estetyczne, ani bezpieczne.

Opublikowano
Kurde a jest coś fabrycznego z Bmw np na montaż na podsufitce?

Kolego jest w nowym katalogu DVD + Monitor montowany na podłokietnik . Koszt 5k pln za sprzęt + montaż .

Ja dla siebie wybrałem monitor + DVD w podsufitkę. Całość z montażem wyniosła mnie 1,4 k pln. Dzieciaki zadowolone, a podpięte wszystko pod AUX w podłokietniku i pod bezpieczniki w schowku przed pasażerem.

Jedna wada działa tylko z włączonym zapłonem ( za dużo ciągnie żeby zostawić pod sam akumulator << ryzyko rozładowania >>) a ten zawsze wyłącza się jak zamkniesz drzwi od kierowcy.

Co do sprzętu to marka nic ci nie powie bo "chinczyk" robiony dla włochów, natomiast działa bez zarzutu.

W poprzednim aucie miałem w zagłówkach, ale tam miałem jednostkę z przodu.

W BMW w zagłówki bez wymiany całej skóry to nie wejdzie.

Postaram się wrzucić jakąś fotę .

Opublikowano

Fajne,

Tego typu rozwiązania szukam,

Uzywalem przez 4 lata w Pacifice, w oryginalnym wydaniu, same zalety.

Przy montażu trzeba ciąć podsufitke?

Sam montowales czy ASO ?

XmaX
Opublikowano
Trzeba ściągać podsufitke by zamontować sklejke, podstawę i przeprowadzić kable. Sam tego nie montowalem. W zaufanym warsztacie car audio. Przez to nie zdarli ze mnie . Serwis za montaż monitora na podlokietniku wstępnie zaśpiewal sobie 2 k pln.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sam zadałem pytanie i sam odpowiadam. :D

Jakość tego urządzenia jest bardzo niska.

Kupiłem i oddałem. Przy oddaniu sprawdziłem 3 komplety.

Każdy z nich miał ta sama wadę. Drugi ekran bez napędu trzeszczał, piszczał i przekazywał bardzo głośno zakłócenia z napędu dvd z ekranu pierwszego. Za tą jakość można zapłacić 100 zł i wtedy by się nikt nie czepiał ale nie 1500 zł.

Podsumowując , odradzam zakupu.

Na ta chwilę zobaczcie to.

http://www.nextbase-europe.com/click-and-go/professional/click-7.html

To jest dosłownie xero tego co jest w bmw. Ciekawe kto kogo podrobil czy bmw nexbase czy odwrotnie.

Jest ktoś z Warszawy chętny sprawdzić to?

XmaX