Skocz do zawartości

Wymiary kontrolne i naprawcze wału korbowego m10b18 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na początek się przedstawię , Jestem Wojtek :)

Jestem w trakcie remontu silnika m10. Jako że blok był pęknięty zakupiłem inny ( z e21 ) razem z wałem i tłokami. Chcę wymienić panewki tylko nie wiem czy wał jest po szlifie i czy mam kupić panewki podwymiarowe czy standard ? Zaznaczę że wał został pomierzony i owalizacja jest spokojnie w granicach normy więc pozostaje tylko kwestja wymiany panewek bez szlifowania. Będę wdzięczny za podanie mi wymiarów nominalnych oraz naprawczych abym wiedział jakie panewki zakupić.

Pozdrawiam

Opublikowano

sorrki ze od tematu odbiegam.. robisz projekt: "Fiat 125p m10b18 z e30/e21" ?

zarzuc jakas galeria jak mozesz :)

Opublikowano
Na allegro kiedys takie coś widziałem. Silnik od e30 oraz nawet elementy (o ile nie cała) deski rozdzielczej był zamontowane w takim fiacie.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej

No u mnie nic z deski e30 nie było montowane. Projekt kupiłem z takim silnikiem dawno temu będąc o laikiem. Teraz jestem laikiem biedniejszym o kilka tysi. oraz z autem w trakcie składania, auto stało chyba ze 3 lata nie ruszane u mnie w garażu.

CO do Fotek to zapraszam na FB

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.466827756702970.126838.391178037601276&type=3

A co do wymiarów naprawczych to zawiozłem do szlifierza i mi powiedział wszystko co i jak.