Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Już od pół roku, sporadycznie łapiąc się za to, bo mnie to irytuje :8) jak świeci mi się monotonnie check oil.

Prubowałem zrobić tak:

1. Pin 7 do masy

2. Pin 7 do 19

3. Przy zamkniętych drzwiach

4. Każdy z podpunktów, mostkowałem przed włączeniem zapłonu,

oraz prubowałem przy włączonym, standardowe 12 sekund na insepction oraz na check oil 3 sekundy (w odstepie 20 sekund) z zegarkiem w ręku i też nic.

Na te chwilę, wygląda to tak, że noc i dzień, świeci mi się ten głupi Check Oil, czy włączony silnik, czy nie, on i tak się świeci (czasami gaśnie na godzinę)

Olej wymieniłem, ale te bęcwały chciały 50zł za reset Check Oil, powiedziałem, że dam 10zł bo wiem jak, robiłem to w poprzedniej e34 525 tds i było git. :|

Oszukałem się i zostaję z tym problemem do dnia dzisiejszego.. Wdzięczny za pomoc :wink:

Opublikowano
Możliwe , że ktoś grzebał przy tych pinach i nie masz połączonych ich. Popytaj znajomych albo kogoś na forum z Twoich okolic niech sprawdzi czy w ogóle jest w stanie się połączyć z Twoim silnikiem...
Opublikowano

4 maja jest zlot bmw w toruniu, w ktorym bede uczestniczyc, jest tam tyle fanow tej marki, ze na pewno ktoś będzie znać rozwiązanie problemu :)

Ale dziękuje mimo wszystko, napisze jak uda mi sie to w końcu zresetować, w jaki sposób to zrobiłem :)