Skocz do zawartości

Podlanczanie radia w Z4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam bmw z4 z orginalnym radiem buisnes i orginalnym wzmacniaczem z dziesiecioma glosnikami ! Teraz chce podlaczyc nie orginalne radio i zaczynaja sie schody bo radio dziala, wyswiatla ale nie ma glosu ;( czy ktos wie jak obejsc to zeby glos dzialal?
Opublikowano
Jaki masz sprzet? Hifi czy L7?
Beste Maschine der Welt
Opublikowano
  • Autor
System HiFi Professional DSP. Slyszalem ze orginalne radio po wlaczeniu wysyla do wzmacniacza jakies kody do uruchomienia ale czy to prawda to nie wiem
Opublikowano
  • Autor
Faktycznie jest problem a czy ktos juz przerabial cos takiego ?
Opublikowano

Tak na prawde to nie wiem jak jest :shock:

Moj brat wymienial w czerwonej, zwykle stereo na l7 i mu od razu zagralo bez kodowania (co prawda pociagnal swiatlowod) - w e85 kodowanie pozwala zobaczyc equalizer (przy zwyklym radiu prof jest do wyboru kilka opcji dzwieku) :P

Jak wymienialem w e89 na L7 (Top Hifi) to sprzet bez kodowania w ogole nie zagral. :nienie:

Mysle, ze jezeli chcesz miec lepsze audio to nalezy takze wymienic wzmaka - chociazby na tego z hifi (ten sam jest od e46, e90, z4 - na allegro za 100pln), albo inny dobry aftermarketowy wzmak, ktory zasilisz sygnalem po chinchach z nowego radia. :cool2:

Moze sie tez urodzic kolejny probrem czy te super hiper woofer Carvery z L7 zagraja dobrze na nowym 'niefabrycznym' wzmaku :mad2:

Wg mnie nie zagraja dobrze bo juz z fabryki te glosniki graja duzo gorzej niz te ze zwyklego hifi

Podsumowujac:

- wkladaj nowego dobrego wzmaka

- wloz nowe suby

- musisz pociagnac nowe kable (przynajmniej zasilanie wzmaka i sygnal do wooferow), bo kabelki fabryczne BMW sa bardzo cieniutkie :roll:

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
  • Autor
Juz zaczynam powoli zastanawiac sie nad nowym markowym wzmacniaczem ale nie bede ukrywal ze wolalbym zeby zagral tam ten orginalny :/ gadalem dzisiaj z kolesiem elektrykiem nad tymi konwenterami i on twierdzi ze po odpaleniu samochodu jest nie czysty dzwiek ale mowil ze gdzies zalatwi taki ze bedzie czysto gral no zobaczymy. Tak sie dzisiaj przygladalem ktoredy by tam puscic w razie wu te chincze i nie mam pojecia, nigdy nie rozbieralem takiego samochodyu jak z4 wiec bedzie pod gorke . :mad2:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Podlaczylem dzisiaj nowe radio i jakis nie pierwszej nowosci wzmacniacz. Wszystkie kable poprzeciaglem i popodlanczalem i zas jest problem bo dalej po odpaleniu samochodu buczy mi w srodku a nawet jak dodaje gazy te buczenie sie nasila !!! Co robic?