Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. mam pytanie. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć co to jest i do czego służy? Ponieważ mam problem z bmw taki, że silnik wariuje, obroty skaczą itd... ale to swoją drogą. Chciałem się dowiedzieć co to jest http://imageshack.us/photo/my-images/197/m43p.jpg/ bo tego o dziwo nie mam O_o są tylko pozaślepiane przewody i tyle. Z tego co się orientuje to samochód był w gazie ktoś wyciągnął prawie wszystko od gazu a nie włożył tego. Zostawione są jakieś ''komputerki'' po podłączane w kable które idą w deskę rozdzielczą i do głownego komputera. Chciałbym się dowiedzieć co to jest, jak się nazywa i od czego to jest bo mam zamiar to kupić i zamontować. Z góry dziękuję.
Opublikowano
to jest węglowy filtr oparów paliwa. Z jednej strony podłączony do baku, z drugiej przez elektrozawór do podciśnienia. Jeżeli masz tam wszystko pozaślepiane to silnik powinien pracować prawidłowo, aczkolwiek nie wiem, czy nie wciągnie Ci baku :)
Opublikowano
Okej, dziękuję. Jestem zielony w tych silnikach BMW pierwszy raz mam BMW. Czyli problem leży gdzie indziej że mi samochód nie pracuje jak powinien tzn. dusi się, nie trzyma obrotów.
Opublikowano
po pierwsze sprawdź szczelność całego układu dolotowego. Potem weź się za forumową wyszukiwarkę, poszukaj informacji o swoim problemie, sprawdź sugerowane rozwiązania. Wykaż się inwencją lub oddaj auto do mechanika, bo tu na tacy nikt Ci nie poda sposobu.