Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym założyć felgi 19`` :norty:

Doradźcie mi, czy wogóle jest możliwe wsadzić do mojej buni takowe felgi ? Oglądałem na różnych konfiguratorach i wygląda na to że powinny wejść 19``na 8,5`` lube mieszane z 9,5`` na tył. Czy to prawda ? Podobno w mojej jest już nowy typ x-drive-a i mogą być koła mieszane ale ile w tym prawdy to tego do końca nie wiem, może ktoś z Was wie ?

Jeśli jednak się da takowe wsadzić to jakie założyć opony żeby nie tarło o nadkola ?

Za pomoc dzięki ...

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano
Oglądałem na różnych konfiguratorach i wygląda na to że powinny wejść 19``na 8,5`` lube mieszane z 9,5`` na tył. Czy to prawda ?

Tak, z tym, ze pamietaj, ze E61 z xdrivem potrzebuje felg o zupelnie innym ET niz zwykle E61.

Dobrze wyglada np. 19x8.5 ET35 i 19x9.5 ET40 z oponami 245/35R19 i 275/30R19.

Podobno w mojej jest już nowy typ x-drive-a i mogą być koła mieszane ale ile w tym prawdy to tego do końca nie wiem, może ktoś z Was wie ?

Komplet mieszany nie przeszkadza xdrive'owi, dopoki na obu osiach kola maja taka sama laczna srednice (szerokosc nie ma tutaj wplywu).

Opublikowano
Oglądałem na różnych konfiguratorach i wygląda na to że powinny wejść 19``na 8,5`` lube mieszane z 9,5`` na tył. Czy to prawda ?

Tak, z tym, ze pamietaj, ze E61 z xdrivem potrzebuje felg o zupelnie innym ET niz zwykle E61.

Dobrze wyglada np. 19x8.5 ET35 i 19x9.5 ET40 z oponami 245/35R19 i 275/30R19.

Podobno w mojej jest już nowy typ x-drive-a i mogą być koła mieszane ale ile w tym prawdy to tego do końca nie wiem, może ktoś z Was wie ?

Komplet mieszany nie przeszkadza xdrive'owi, dopoki na obu osiach kola maja taka sama laczna srednice (szerokosc nie ma tutaj wplywu).

Tylko czy nie będą obcierały o nadkola ? głownie chodzi mi o ten tył ...

Szymon

Opublikowano

Tylko czy nie będą obcierały o nadkola ? głownie chodzi mi o ten tył ...

Nie, ale nie testowalem przy naprawde duzym obciazeniu - typu komplet pasazerow, pelen zbiornik, pelen bagaznik.

Opublikowano

Parametry powinny byc ok, tak jak pisalem 19x9.5 ET40 jest ok z opona 275/30R19, te felgi beda wysuniete o dodatkowe 2mm.

Tyle, ze to chinskie felgi, takie same jakich pelno na allegro.

chińskie ?

myślałem, że amerykańskie. Wyprodukowane są prawidłowo (jak można przeczytać po lewej na dole) niskociśnieniowo. Ale qrde, jak to chińszczyzna, to już nie wiem ...

Szymon

• 2 lata później...
Opublikowano

Vermilion

A felgi 19tki przód 8'' et37 , tył 9'' i et39 będą ok ?

Szymon

Opublikowano
Vermilion

A felgi 19tki przód 8'' et37 , tył 9'' i et39 będą ok ?

Ale odkop :D

Felgi z 3er maja pewnie za mala nosnosc do E60. 8.0 to tez troche malo na opone 245/35R19.

Opublikowano
No qrde juz myslalem... Znalazlem ladne individuale o tych rozmiarach a Ty mi tu znowu o nośności :mad2: normalnie ręce mi opadły

Szymon

Opublikowano
Vermilion

Felgi z 3er maja pewnie za mala nosnosc do E60. 8.0 to tez troche malo na opone 245/35R19.

Poczytałem, że na te szerokości opon które mają być tj 245/35 i 275/30 to te szerokości felg są minimalnymi jakie mogą być. Co do nośnośco to niestety nie mogę się wypowiedzieć :| nr seryjny jednej z felg to 8 037 354

Szymon

Opublikowano

Poczytałem, że na te szerokości opon które mają być tj 245/35 i 275/30 to te szerokości felg są minimalnymi jakie mogą być.

Uwierz mi, tak waskie felgi z szerokimi oponami beda wygladaly poprostu zle.

Co do nośnośco to niestety nie mogę się wypowiedzieć :| nr seryjny jednej z felg to 8 037 354

BMW nie podaje nosnosci swoich felg (bo wyklucza mozliwosc zamiany felg pomiedzy roznymi modelami i nie musi brac za to zadnej odpowiedzialnosci), ale jestem praktycznie pewien, ze felgi z lzejszego, mniejszego modelu, beda mialy zbyt mala nosnosc do E60.