Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z góry przepraszam jeżeli taki post już istnieje. Nie będę miał pretensji ani żalu jak moderatorzy go usuną.

Jak wiadomo te felgi z przodu maja 8 cali, tyl 9 cali. Opony musza byc przod 245/40/18 i tyl 275/35/18 czy ktos jezdzi przy zwyklej e60 3.0 disel i moze sie wypowiedziec na ten temat ??? Jak sie jezdzi jak ze spalaniem, czy geometria samochodu i osi jest zachowana przy tych felgach itp??? Czy na tyle ma faktycznie taki rozmiar opon czy z doswiadczenia zastosował mniejszy rozmiar ?? Bo osobiscie mam na tyle obecnie 245/40/18 i jest tragednia opona jest tak naciagnieta, ze szok. W ogole nie spelnia swoich zadan, przyczepnosci na drodze itp... Dlatego chce zalozyc 275/35/18 wg. katalogu. Prosze o doradzenie i opinie.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Chciałbym na lato do moich felg Star spoke style 124 dołozyć dystanse zeby troche wyszła felga? Czy ktos przy E60 i tymi felgami dokładał dystanse?

A jeśli tak to ile mm dołozył tak zeby nie obcierało jasna rzecz i jakiej firmy ??? I czy dystanse sa bezpieczne, pytam bo latam 200km/h czesto.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Chciałbym na lato do moich felg Star spoke style 124 dołozyć dystanse zeby troche wyszła felga? Czy ktos przy E60 i tymi felgami dokładał dystanse?

Masz standardowe opony? 245/40R18 i 275/35R18?

A jeśli tak to ile mm dołozył tak zeby nie obcierało jasna rzecz i jakiej firmy ??? I czy dystanse sa bezpieczne, pytam bo latam 200km/h czesto.

Eibachy albo H&R beda bezpiecznym wyborem.

Opublikowano

Tak, mam standardowe opony

przód 245/40/18

tył 275/35/18

Jaki dystans zeby było dobrze i nie obcierało ?

I jeszcze jedna niewiadoma mi sie pojawiła, jakie te dystanse lepsza sa przelotowe czy dokręcane do piasty ?

• 3 lata później...
Opublikowano

Ogrzeję kotleta.

Mam taki sam dylemat jak autor wątku. Mam teraz na te felgi założone z tyłu oponki 245/40. Muszę kupić nowe i zastanawiam się jak się przekłada zmiana na 275/35 na komfort jazdy i spalanie.