Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie czy ktos z was mial juz przyjemnosc "uruchomic" net po przez idrive za posrednictwem tel?

Ja walcze ze swoim black berry uruchomilem smsy/mail ale z netem mam problem....

Opublikowano
Tak jak w temacie czy ktos z was mial juz przyjemnosc "uruchomic" net po przez idrive za posrednictwem tel?

Ja walcze ze swoim black berry uruchomilem smsy/mail ale z netem mam problem....

A jak to w ogole dziala? trzeba miec navi aby to dzialalo?

Opublikowano
Musisz w serwisie zgłosić aby włączyli tobie TELE SERWIS inaczej nie bedzie działać trwa to pare godzin i bedzie działać :)
BALCAMP.PL
Opublikowano

Tele Serwis?

U mnie w iphone wystarczy włączyć hotspot osobisty i działa (wcześniej zaznaczając w opcjach połączenia bluetooth w iDrive transfer danych)

Co nie zmienia, że przydatność tego jest żadna: strony ładują się bardzo wolno a poza tym jest blokada ekranu podczas ruchu pojazdu.

Opublikowano
Ja musiałem tak zrobić jak pisłem wypełnić folmularz aktywacji usługi BMW TeleServices i teraz dopiero działa
BALCAMP.PL
Opublikowano

Ale BMW TeleService to chyba zupełnie co innego? http://www.bmw.pl/pl/pl/owners/service/teleservices/index.html

Jak do mnie dzwonili, żeby namówić mnie na aktywowanie tego to z tego co tłumaczyli ta usługa polega na tym, że w razie usterki lub potrzeby serwisowej to serwis dzwoni do nas, żeby umówić się na wizytę. Oczywiście potrzebny jest do tego aktywowane w telefonie oraz w iDrive przesyłanie danych, ale żeby internet bez tego nie działał? Nie wydaje mi się.

Opublikowano
Ale BMW TeleService to chyba zupełnie co innego? http://www.bmw.pl/pl/pl/owners/service/teleservices/index.html

Jak do mnie dzwonili, żeby namówić mnie na aktywowanie tego to z tego co tłumaczyli ta usługa polega na tym, że w razie usterki lub potrzeby serwisowej to serwis dzwoni do nas, żeby umówić się na wizytę. Oczywiście potrzebny jest do tego aktywowane w telefonie oraz w iDrive przesyłanie danych, ale żeby internet bez tego nie działał? Nie wydaje mi się.

Zapraszam do serwisu BMW po informacje jak tobie się nie wydaje

BALCAMP.PL
Opublikowano
Teleservice to tak jak ktoś pisał, nic innego jak zdalna kontrola naszego samochodu - informowanie nas przez serwis o koniecznosci wizyty u nich itd. Trzeba się na to zgodzić, bo jakby nie było, mając aktywną tą usługę jesteśmy non stop inwigilowani ;)