Skocz do zawartości

BMW X3 2.0 D E83 2005r - Problem z prawym lusterkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem BMW X3 E83 i mam problem z lusterkami, a mianowicie jak przełączę na sterowanie prawym lusterkiem to nie reaguje. A jak przełączę na lewe lusterko to działa lewe lusterko + prawe ale na odwrót. A dokładnie, jak steruje lewym lusterkiem góra dół to w tym samym czasie prawe lusterko rusza się na lewo i prawo i na odwrót jak lewym steruję lewo prawo to prawe lusterko ruszę się w górę i w dól. Może trzeba je jakoś zaprogramować ?

Opublikowano
Musisz podłączyć kompa i sprawdzić jak działa ten przełącznik i jak pracują same lusterka. Nawet w inpie będą funkcje do testowania.
Opublikowano
Ja sprawdzałem el. szyby ale lusterka też powinny być. Wchodzisz w moduł komfortu - GM5 (zke) i tam możesz sterować z inpy jak i sprawdzić działanie przycisków.
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam,

Kupiłem BMW X3 E83 i mam problem z lusterkami, a mianowicie jak przełączę na sterowanie prawym lusterkiem to nie reaguje. A jak przełączę na lewe lusterko to działa lewe lusterko + prawe ale na odwrót. A dokładnie, jak steruje lewym lusterkiem góra dół to w tym samym czasie prawe lusterko rusza się na lewo i prawo i na odwrót jak lewym steruję lewo prawo to prawe lusterko ruszę się w górę i w dól. Może trzeba je jakoś zaprogramować ?

Witaj, mam podobny problem tylko u mnie nie działa lewe w pozycji L a w pozycji P oba, jak rozwiązałeś Swój problem. Miałem wymieniony nastawnik lusterka lewego, poprzedni miał zerwaną taśmę (wersja na 3 piny, nieskładane)

Pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano
Witam czy ktos rozwizal problem tych lusterek. Bo ja mam to samo lewe nie dziala samo a jesli wlacze prawe dzialaja naraz obydwa. Mam skladane i dzialaja normalnie. Wymienilem juz panel sterowania lusterek szyb, wklad lusterka (uzywka). Ale skoro z prawym dzialaja oba wiec mechanicznie sprawne sa. Ma ktos jakies pomysly?
Opublikowano

Witam

ja miałem podobne objawy jak założyłem lusterko z anglika.

odepnij lusterko o zobacz czy drugie działa poprawnie.

walczyłem z jednym lusterkiem dłuższy czas w końcu kupiłem oryginalny wkład w BMW i problem znikł.