Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o pomoc, a zwlaszcza tych , ktorzy uzytkuja X5 E70.

Mam sporoa rodzinke i do tego wszystkiego psa.Moaj 5tka nie wystarcza i jest zdecydowanie za mala.

Od razu pisze,ze mieszkam w UK i nie szukam auta w PL.

Potrzebuje auta 7 osobowego, a to dlatego, ze jesli mam jakich kolwiek gosci, przydadza sie dodatkowe 2 siedzenia.

Auto jak w tytule 2009, ewentualnie 2010 - zalezy od ceny, 30d lub 35d

Powiem szczerze,ze zalezy mi na wygodzie, ale nie tylko dla mnie i pasazera, a glownie dla moich 3 synow, siedzacych z tylu.Jeden caly czas musi jeszcze jezdzic w foteliku, wiec potrzeba duzo miejsca.

Jak tutaj sprawa wyglada na dluzszej trasie, jak siedzi sie na srodkowym miejscu?

Zalezy mi rowniez na komforcie jazdy, a wiadomo,ze jak 7 miejsc w X5 to i musza byc RFT - a z tymi pewnie bedzie dosc twardo?Jakie macie doswiadczenia z oponami run flat w tych samochodach, a dokaldnie jak sie zachowuje samochod?

Nie ukrywam,ze podoba mi sie X5 i BMW jako marka bardzo mi bardzo pasuje, ale............... Ogladalem rowniez Forda S-Maxa z 2012 2.2 TDCI 200KM (koszt zakupu taki sam jak X5 z 2009), wersja Titanum X sport i samochod na prawde zrobil na mnie mile wrazenie.

Przede wszystkim jest duzy a 2 rzad posiada 3 osobne siedzenia, kazde regulowane i odchylane.Czyli synowiem, jak np jade w dluga trase do PL w odwiedziny, mieliby wygodnie.

No i jeszcze jedna wazna rzecz.Jak z usterkami w X5 - mowie tutaj o jakis czestych i wspolnych dla tego samochodu?Jest ich sporo, nie ukrywam,ze nie lubie ladowac kasy w auto, wiec wole si eupewnic, czy moga mnie czekac jakies nie mile niespodzianki.

Bede wdzieczny za wszelkie opinie.

Wyżej masz temat...

Opublikowano

Witam,

Mój X ma 7 miejsc, ale te dwa z tyłu to tak naprawdę porażka.

No może kilkuletnie dwoje dzieci tam się zmieści, ale bagażu już nie ma gdzie włozyć,

chyba że PACK na dach.

Mója BUNIA jest 4,8 , ma system poziomowania się (super sprawa),

ale RUN FLAT`ów nie używam, a komfort jazdy jest super.

Jeśli chodzi o awarie, to jest auto z takiej półki że na drobiazgi się nie zwraca uwagi,

auto jest bez awaryjne.

Serwis , paliwko i do przodu, a słychać tylko piękny szum motoru i wiatru.

Jak miałem małe dzieci, to używałem do wakacyjnych wojaży WINDSTAR`a 3,8i,

potężne wygodne kanapy, duży bagażnik (wchodził wózek i cała szafa bagaży),

a czas przejazdu z PL w centrum, do Atwerpen ( 1250 km) to 12 godz.,

po przyjeździe siadałem z przyjacielem do flaszki , by świętować spotkanie

i wogóle nie byłem zmęczony tak ja, jak i też żonka i dzieci, jakby podrózy wogóle nie było,

amerykański komfort jazdy.

Dzis cóż WINDSTAR z sentymentu nadal stoi w garażu, jako auto zastępcze

i czasem nim jeżdzę, a najstarsze dziecko, córcia, sama już się powozi serią 3, a za chwilę następna bedzie też samodzielna

i mowi że też musi mieć serię 3 lub Z4.

W sytuacji gdy masz małe dzieci, i trzeba jechać wiele km, kup sobie coś własnie prod USA z tych ich BIG,

bo X 5 to u nich MIDLLE, bo komfort jazdy to naprawdę wspaniała sprawa.

Pozdrawiam

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

Opublikowano

O to chodzi,ze synow mam 12/13 i 5 lat.Ci starsi to kawal chlopow i musze miec duzo miejsca.

Wiem,ze siedzenia te na samym tyle sa male,m to samo w S-Max, ale one beda sluzyly jako awaryjne i do krotkich tras co najwyzej.

Mnie martwi to co czytalem o niezbyt miekkim zawieszeniu a X5tkach i potrafi potrzasc.Chociaz najwieksze zmartwienie to to, czy tylna kanapa jest na tyle wygodna,zeby pomiescic 2 synow 12 i 13 lat plus malego w foteliku (mowie o komfortowym pomieszczeniu)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.