Skocz do zawartości

lepsze 1.8is czy 2.0vanos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam chcę kupic silnik ale miewiem który lepszy 1.8is czy 2.0vanos?
Opublikowano
2.0 vanos będzie pewnie mniej awaryjny ale 1.8 is pewnie go objedzie jeżeli będą 2 takie same auta :wink: ale...

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A czego oczekujesz. Ogólnie zasada jest taka, jeśli R6 to przynajmniej m50b25 lub m52b25. Z R4 m44 jest najlepszą opcją identyczne osiągi co 2.0, ciut mniejsze spalanie i lepsze wyważenie...ale ten dźwiek.....brrrrrr R6 góruje tutaj pod każdą postacią....

PZDR>

Opublikowano
Polecam 2.0 vanos, mimo ze 1.8is też mi przypadł do gustu, to lepiej mi się jeździ vanosem. Tyle że vanosy są droższe. Zastanów się jeszcze nad 2.3, 2.5 i 2.8.

Sprzedam VW Corrado G60.

Kupię do E36: fotel kierowcy alcantara podgrzewany , Listwy progów wewnętrznych Mpakiet do Tour/Sedan,

Lusterka M, klapa tył cosmosschwarz

Sprzedam części od BMW E46 320d Touring.

Mój Turas

http://serwer1385585.home.pl/stefun/data/documents/bmw=20generacja.jpg

Opublikowano
  • Autor
chetnie kupil bym silnik 2.5 ale z tego co wiem to wiaza sie z tym kolejne spore koszta zwiazane z wymiana hamolcow, skrzyni, walu, wydechu i polosi... no a na to nie mam narazie funduszy. mam tylko 1500 tys. heh!!
Opublikowano
jeżeli po kupnie auta od razu chcesz wymieniać to co napisałeś to znaczy że szukasz jakieś złomu
Opublikowano
kolega ma auto, chce jedynie zrobić swapa. W takim przypadku wolałbym wrzucić sprawdzone 2.0 z vanosem żeby obniżyć koszty. 1.8 - to jakoś nie pasuje do BMW.
Opublikowano
sorki nie doczytałem wątku. miałem e36 z tymi silnikami jeżeli jedyne co przemawia za 2.0 r6 to dźwięk silnika ogólnie 1.8is lub wysokie obroty i w tym cała frajda z jazdy