Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem niedawno felgi 18" RH Phoenix widoczne na zdjęciu poniżej. Chciałbym zmienić kolor rotorów, a ranty zostawić srebrne tak jak są, mam znajomego który zajmuje się malowaniem proszkowym, ale niestety mowi ze sie tego nie podejmie gdy felgi będą w całości bo musi wczesniej dokładnie wypiaskowac część do pomalowania i może naruszyć ranty. Pytanie czy bezpiecznie jest rozkręcać felgi bo niektórzy mówią że po takim zabiegu może byc problem z ich wyważeniem lub odkręcającymi się śrubami?

Pozdrawiam :)

http://img838.imageshack.us/img838/3857/imag0031hy.jpg

Opublikowano
Pytanie czy bezpiecznie jest rozkręcać felgi bo niektórzy mówią że po takim zabiegu może byc problem z ich wyważeniem lub odkręcającymi się śrubami?

Problemy, o ktorych piszesz wynikaja ze skrecenia w zly sposob. Musisz znac moment (niestety ja go nie znam, napisz do RH, byc moze Ci pomoga) i dokrecac sruby kluczem dynamometryczny, wtedy wyeliminujesz problemy. Upewnij sie tez, ze stykajace powierzchnie rantu i rotoru, po lakierowaniu sa idealnie gladkie.