Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Panowie mechanik powiedzial ze slychac poppychacz ze klekota kiedy samochod sie rozgrzal. w sumie sam nawet to uslyszalem pozniej. od razu spytal jakim olejem zalany, ciezko powiedziec bo to z wloch samochod. niby olej czysty ale rzadki w polsce nie wymieniany. uszczelka rozrzadu do wymiany bo wyciek. ale co najwaznijesze przy podpieciu do kompa wyszlo "too rich mixture" czyli zbyt bogata mieszanka paliwowa. czy ma to jakis zwiazek z tymi popychaczami badz starym olejem czy jest to jakos zwiazane ?

oraz kolejne sprawa co wyszla to na 3 cylindrze w porownaniu do 1,2,4 bylo zbyt wysokie cos az tak sie nei znam diagnosta tak mowil widzialem to na kompie. w tym bylo to powyzej 1 w granicach 1.5 a pozostale ponizej 1 w granicach 0.6 0.8. o co moze chodzic ? ;/

Opublikowano

oo mechanik fanatyk bmeek ma 5 sliczna mowil ze lekko rowniez spozniona reakcja na gaz nie pelna moc i lekkie falowanie obrotow.

widzicie tu jakis zwiazek?

Opublikowano
a jakie bledy na kompie miales? cos mi sie zdaje ze to nieszczelnosc w dolocie dlatego ten blad z rich mixture :D ... radze zmien mechaniora bo z tego co widze to jego werdykt to wrozenie z fusow eheh
BUNIA :)
Opublikowano

pierwszy to ta mieszanka. drugi to mata pasazera ale to nie zwiazane ze sprawa. to juz nie blad ale poprostu wyszlo z tego cisnienia na 3 cylindrze cos niezgodnego ale ponoc w normie i komp sobie z tym radzil. diagnosta mowil ze moze cewka moze swice. a mechanik mowil cos o nieszczelnosci wydechu ale zapomnialem dodac nie wiedizalem ze to istotne. czy sa to powazne sprawy

?

Opublikowano
ja nie jestem magiem i tobie nie powiem jak dokladnie bledow nie podasz... ale jesli mechanior tak mowi ze tez nie jest pewien to uwazaj na niego
BUNIA :)