Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem ze światłami awaryjnymi, które od jakiegoś czasu po prostu włączają się podczas jazdy i nie ma sposobu żeby je wyłączyć (poza wyjęciem przerywacza).

Auto było już w warsztacie, gdzie rozłożyli ręce i zrobili mi tylko tymczasowy patent z jakiegoś starego przerywacza, w którym chyba odpiłowali jakąś nóżkę i teraz awaryjnych nie mam wcale (same kierunkowskazy można uruchomić i działają normalnie). Niestety kiedy włożę dobry przerywacz (sprawdzałem 2 sztuki, także w domu ze schematem i zasilaczem - chodzą poprawnie), to nieraz tuż po odpaleniu auta, a nieraz dopiero po przejechaniu pewnego odcinka światła zaczynają mrugać i nie dają się wyłączyć. Nic też nie dało wyjęcie samego przełącznika od awaryjnych.

Spotkał się ktoś z takim czymś? Czy jest coś co jeszcze mogę sam sprawdzić? Może znacie kogoś kto dobrze ogarnia elektrykę w E34 i przy okazji nie liczy sobie dużo $$$$...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Innych objawów niż miganie awaryjnych nie ma.

Gdzieś na necie znalazłem, że może to być kwestia modułu Crash-Alarm-Geber. Jak załatwię sobie taki drugi to dam znać czy pomogło.

Opublikowano
światła awaryjne włączają się przez alarm, można je wyłączyć przez kliknięcie włącznika świateł awaryjnych tak jak byś chciał włączyć awaryjki. jak nie pomoże to kilkukrotnie odłącz i połącz akumulator.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problem uznaje za rozwiązany, po wymianie modułu Crash Alarm. Jest on w skrzynce bezpieczników na dole po prawej stronie w brązowej obudowie. Przy wymianie warto poszukać nowszej wersji, bo podobno jest w niej rozwiązany jakiś tam problem. Ja mam taki sam jak miałem, tyle, że sprawny i już nic nie miga. Rozwiązanie znalazłem gdzieś na jakimś innym forum bmw.