Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem od kilku dni zostaja plamy oleju na parkingu stwierdzilem ze to olej z srzyni .wcisnelem sie troche pod auto ale tam jest pelno oslon plastykowych i zobaczylem ze wydech troche jest ochlapany tak jak by z lonczenia walu lecialo? mial ktos taki problem lub wycieki .skrzynia pracuje plynnie .?
Opublikowano
mieszkam w szkocji tu wlasnie sa prolemy zeby dostac sie do mechanika .jestem na poniedzialek umowiony na zdiagnozowanie wycieku .olej filtry to koszt kolo 160 funto nie ma tragedji mam nadzieje ze to tylko to bo skrzynia uzywana to koszt 1200 funa niestety nie naprawiaa tu automatow he .dziekuje za porade .w poniedzialek dam znac co w trawie piszczy
Opublikowano
Nie koniecznie poci sie ze skrzyni, u mnie miałem tak samo rozrzucony olej pod samochodem a ciekło spod pokryw zaworowych. Odkręcą osłony i zobaczą gdzie zaczyna się pocić.
Opublikowano
no zobacze bo olej automata powinien miec kolor czerwony ?a to jest normalny kolor oleju
Opublikowano
Nie wiem czy czerwony, już nie pamiętam tych kolorów :) Ja podejrzewam że poci się gdzie indziej. Napisz jak już będziesz znał diagnozę.
Opublikowano
Witam auto na rampie plastykowa miska olejowa skrzyni kekko peknieta
Opublikowano
Tak juz na czwartek jestem jestem ustawiony na wymiane .jeszcze zostalo ni ta nierowna praca siknika i czasem przy szybszej jezdzie tak jak by co jajis czss przyszpieszal mam nadzueje ze to nie sprzeglo automat
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
poza misa nalezy wymienic tuleje uszczelniajaca wtyczki mechatronica`znajdziesz na allegro w komplecie z olejem i misą. albo odezwij sie do sebka z 7er.pl jest adminem i zalozycielem strony. w razie czego ma wszystkie czesci do z ZF. a olej polecam jednak ori a nie ten revanol