Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, padl mi stary przeplywomierz wziolem od kolegi drugi rowniez oryginalny boscha na podmianke, telepania nie odczulem co wystepowalo wczesniej ale martwi mnie wartosc w inpie ACTUAL AIR MASS na jalowym jest ok gdy dodam gazu odrazu przekracza wartosci, czy ten drugi tez jest uszkodzony?
Opublikowano

U mnie tak samo na jalowym w normie a po dodaniu gazu wychodzi poza zakres.

Mam zamontowany nowy oryginalny boscha.

pozdrawiam

Opublikowano
witam panowie widze ze kolega mial problem na wolnych obrotach mu samochodem lekko wibrowalo .ja mam mianowicie ten sam problem zapale auto i telepie mi autem dam gazu auto sie uspakaja i poten znowu telepie ,jak jade wszystko jest ok .jaki to przeplywomierz wymienialiscie prosze o jakis link .mechanik mowil mi ze nie mam elektrycznego przeplywomierza cos tos tam czyscil niby ale nic to nie dalo .bmw e65 730 2004 rok pozdrawiam
Opublikowano

witaj, mi nie zawsze telepalo, lapal takie fazy i przede wszystkim blad wyskakiwal, wiec podlacz pod komputer i sprawdz co pokaze

http://allegro.pl/przeplywomierz-bmw-e87-e81-118d-120d-e65-e66-730d-i3100279631.html

ewentualnie odkrec pokrywe silnika i ujrzysz wtyczke, odlacz i zobacz czy dalej telepie jesli przestanie to przeplywomierz do wymiany

Opublikowano
.podlaczylem go pod kompa i wyskoczyl mi taki blad 4B10 smooth running controller ,correction quantity too high I DROGI 4B11 smooth running controller ,correction quantity too LOW w przetumaczeniu pracuje kontroler, ilość korekcji zbyt wysoki a drogi ze pracuje kontroler, ilość korekcji zbyt ze jest za niski nastepny blad 4232 glow plug cylinder 3 activation czyli swieca zarowa 3 i 4 nie dziala .auto jak jest zimne to troszke kopci ale po 500 metrach jazdy ustepuje