Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy forumowicze, z zalem zawiadamiam ze w moim autku po 356 tys km wypalilo mi dziure w glowicy.Zwracam sie do szanownego grona z prosba dwojaka.

1.Gdzie moge kupic kompletny silnik do mojego auta chodzi mi o miejsce godne polecenia wiadomo ze z allegro.pl jestem zaznajomiony.

2.kupowac kompletny silnik czy naprawiac silnik ktory jest w moim posiadaniu.

Nadmienie ze swoje bmw kupilem jako pierwsze Bmw nowe w salonie w 2003roku.Jestem jego jedynym uzytkownikiem nigdy nic mi sie z nim nie dzialo w sensie mechanicznym wymienialem tylko rzeczy ktore trzeba wymienic w wyniku eksploatacji czyli oleje klocki , amortyzatory I raz piaste w tylnym lewym kole.

Poniewaz daze moje auto wielka miloscia juz dawno postanowielm go nigdy nie sprzedawac pozatym majac na uwadze jego wartosc rynkowa a wartosc na fakturze zakupu juz dawno przestalo miec to jakikolwiek sens.Dlatego z uporem maniaka chce to auto naprawic I nadal cieszyc oko jego linia I przyjemnoscia z jazdy.

Dlatego prosze o pomoc lub dobra porade chetnie przeczytam wasze wpisy I mam nadzieje ze pomoga mi podjac dobra decyzje.

Przepraszam za bledy jezykowe ale mam angielskiego windowsa I nie ustalilem polskich znakow jeszcze .

Opublikowano
kup głowice i dalej śmigaj,jestes chyba pierwszy na tym forum co ma prawdziwy przebieg auta,bo wszyscy maja 200tys i krzycza że auto im sie psuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz skąd jesteś to może ktoś z Twojej okolicy poleci miejsce gdzie rozbierają e46.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
po 356 tys km wypalilo mi dziure w glowicy

Możesz rozwinąć co dokładniej się stało?? Jeszcze takiego przypadku tutaj nie mieliśmy, żeby głowice wypaliło. Zdarzały się zjarane tłoki, ale z głowicami były tylko problemy spowodowane pęknięciami i uszkodzenia kanałów wodnych "wyżartych" mieszaniem płynów.

Opublikowano

Kolega Yoshimura jest blisko jak to sie stało.Mechanik twierdzi że wszystkiemu winny był wtrysk który poprzez zbyt bogata mieszanke doprowadził do uszkodzenia tłoku a dokladnie do jego wypalenia potem uszkodzenia głowicy.

Poniewaz kupno nowej glowicy i zrobienie tego silnika tez mi chodzi po glowie to moze ktos ma namiary gdzie czesci moge kupic ale nowe tylko bez adresow autoryzowanych serwisow.Pamietam jak pojechalem na wymiane klocow w Bmw do dealera to skasowali mnie na 1200 PLN to był ost raz jak byłem w autoryzowanym serwisie.

Opublikowano (edytowane)
Aha, czyli konsekwencja nieprawidłowego działania układu wtrysku. Dlatego tak ważne jest okresowe badanie wtryskiwaczy na ewentualne uszkodzenia. Trochę pracy z tym będzie i potrzebny Ci będzie wykwalifikowany człowiek znający się na rzeczy. Polecam kontakt z Kolegą Arkadiuszem ---> memberlist.php?mode=viewprofile&u=69931 On Ci chyba najbardziej fachowo podpowie co byłoby najlepszym rozwiązaniem problemu. Edytowane przez yoshimura01
Opublikowano
kolego revan1983 jesteś z Łodzi ja też więc będę sypał lokalizacjami. W naszej okolicy jest kilka miejsc gdzie można sie obkupić z graty do BMW. W Łodzi na ul. Franciszkańskiej (skręcając z inflanckiej po lewej stronie jest sklep bodajże Niko sie nazywa) dalej jadąc Konstantynowską w stronę Konstantynowa po prawej stronie tak w głębi od ulicy też sprzedają części jest szyld przy drodze. To jest za szpitalem nie wielki kawałek. I ostatni który przychodzi mi do głowy to jadąc z Aleksandrowa Łódzkiego w stronę Konstantynowa W miejscowości Rąbień po lewej stronie możesz śmiało jechać. Jeszcze jest ścieśko na Bieszczadzkiej w Łodzi ale to jest szrot uniwersalny wiec trzeba zadzwonić i popytać. Jakbyś potrzebował dokładniejszych lokalizacji to pisz, chętnie pomogę. No i zostaje kwestia alledrogo ale tam musisz szperać już sam bo nie przepadam :)
Opublikowano
spoko, możesz śmiało tam jechać, i radze porównać ceny w tych punktach, bo sam kiedyś szukałem listwy do pdc i koszta były bardzo zróżnicowane
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
i jak tam kolego revan1983 znalazłeś coś pod tymi adresami co ci podałem?