Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam powiedzcie koledzy czy jeśli założe ledowe żarówki zamiast zwykłych żarówek do świateł drogowych to czy nocą ledowe będą świeciły równie mocno jak zwykła żarówka???
Opublikowano

Niestety nie, ja mam DRL na ledach ustawione 40% i jest lipa. Tzn ogólnie wygląda super, eleganckie białe światło zamiast pożółkłego, ale skuteczność świecenia żadna. Nawet jak flash-uje aby kogoś wpuścić, czasami ludzie nie widza i stoją.

http://img844.imageshack.us/img844/4058/kgrhqnqmfc84c2nwdbq7mme.jpg

Opublikowano
O.K. dzieki, czyli ogólnie lipa. Tzn jak nawet chlopaki wkladaja w halogeny to tylko wyglad zmienia a pogarsza widoczność. :( No nic trzeba jeździć na żółtych światłach. pozdrawiam
Opublikowano
Kurcze nie wiem jak jest w przypadku halogenów, które są niżej. Ja zauważyłem, ze przy zastosowaniu żarówek led-owych, światło jest rozproszone, świeci dość blisko i doświetla raczej znaki przy drodze niż drogę. Ja u siebie zostawiłem wyłącznie dlatego, ze nie używam "długich", a efekt wizualny jest duuuuuzo lepszy niż żarówki. Pozdrawiam