Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM...

INTERESUJE MNIE KUPNO 20 CALOWYCH FELG DO E60... :)

DOKŁADNIE MAM JUZ NAGRANE FELGI 9J SZER., ET 35, ŚR. 20", ZAŁOŻONE NA NICH BĘDĄ OPONY O WYMIARACH 245/35/20...

TERAZ MAM PARE PYTAŃ ODNOŚCIE TYCH FELG Z OPONAMI I BYŁBYM BARDZO WDZIĘCZNY GDYBY KTOŚ MÓGŁBY MI POMÓC.. :)

1) Czy felgi wejdą bez problemu, bez zadnych otarć ani nic z tych rzeczy ?

2) Czy trzeba zastosować do tych felg dystanse, zeby zmniejszyć ET i wystwić troche felgi na zewnątrz, gośc, który Mi je sprzedaje mówi, ze raczej będą potrzebne dystanse na przód i tył 1.5 cm aby koło nigdzie nie chaczyło i zeby zachowac oryginalne ET które w E60 jest chyba 22...

3) Jak jest z komfortem jazdy na tych kołach, teraz aktualnie mam załozne 18 cali 245/40/18 no i czuć dziury i nierówności, czy w porównaniu do 20 bedzie duza różnica ?

4) Jak z osiągami, dynamiką jazdy na tych kołach, czy auto gorzej i wolniej sie porusza, niz na mniejszych kołach ??

5) Czy wszystkie systemy, wszystko dobrze działa z tymi kołami, nic nie wariuje ani nie świruje ??

6) Czy spalanie, jest większe na większych kołach ??

Bardzo bym prosił doświadczonych, użytkowników o odp... Z tego co wyczytałem w innych postach to raczej nie powinno być problemów z tymi felgami, ale za nim kupie wolałbym się jeszcze upewnić... Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie odp... :)

Opublikowano
różnica między 18" a 20" będzie taka, że kiedy teraz wpadasz w dużą dziurę to puszczasz wiąchę pod nosem i jedziesz dalej a po zamianie będziesz stawał na poboczu i wyciągał zapas. domyśl się dlaczego.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

zmierz sobie jaki bedzie mial balon a jaki masz teraz - 245/40 - masz 98mm na 20 calach bedzie - 245/30 - 73mm :lol:

Co do osiagów - wszystko zalezy od wagi nowych felg z oponami ale napewno beda sporo ciezsze - co sie przeklada na gorsze osiagi