Skocz do zawartości

[E34] Podświetlenie przebiegu i akumulator.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fanów marki BMW. Niedawno kupiłem E34 i mam 2 pytania.

1. Licznik nie wyświetla wyraźnie przebiegu i nie podświetla wskaźnika poziomu paliwa. Czy to wina lampek w liczniku czy to taśma nie łączy?

2. Nie wiem jak dostać się do akumulatora. Wiem że znajduje się pod tylnym lewym siedzeniem ale jak to siedzenie otworzyć?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano
co do aku to po prostu szarpnij kanapę w górę od strony foteli przednich. Pociąg mocno w górę i kanapa wyjdzie

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za odpowiedź, sprawdzałem i jest tak jak napisałeś. Czekam jeszcze na wyjaśnienie sprawy z licznikiem.
Opublikowano

Co do braku podświetlenia poziomu paliwa to na pewno żarówka ale z wyświetlaczem km to już może nie być tak łatwo. Wyciąg licznik, 2 śróbki od góry, odepnij wtyczki od tyłu(pewnie 2) jak masz poduche to wysun kierownicę na maksa i obracając ją wyciągniesz licznik. I musisz posprawdzać żaróweczki to się sytuacja rozjaśni, Co do tego, że nie pokazuje Ci tych km to mogły polecieć zimne luty ale może niech wypowie się ktoś kto więc o tym wie.

Przeszukaj forum bo było troche o tych licznikach, że nie wyświetla itd :search: Tylko akumulator wcześniej odłącz, żeby Ci błędów nie powyskakiwało potem.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
  • Autor
Winą były spalone żarówki :wink: Dzięki za pomoc.