Skocz do zawartości

Prosze o pomoc w sprawie opon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!! zakupiłem felgi 19 szer przod 8 a tył 9 et15 , prosze o pomoc dobrania opon, niby zalecane sa przod 245/35 a tyl 275/30 tylko przy felgach 8,5 i 9,5. Prosze o kilka rozwiązan o ile są, bo np moge wrzucic 265/30 zamiast 275?
Opublikowano
Załóż 275. Ja mam z tyłu 275/30/19 na feldze 9J i jest idealnie.
Opublikowano
  • Autor
ok, bo myslałem ze ta 276 bedzie za szeroka np. chcialem dac na tyl 255/35 ale niewiem czy mozna, Są jakies inne opcje dac mniejszej gumy i tez zeby to jakos wygladało!
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
ok, bo myslałem ze ta 276 bedzie za szeroka np. chcialem dac na tyl 255/35 ale niewiem czy mozna, Są jakies inne opcje dac mniejszej gumy i tez zeby to jakos wygladało!

Aby zachować zbliżoną średnicę kół to możesz założyć 225/40 i 255/35

Opublikowano
  • Autor
i bedzie wtedy dobrze!! to czym sie to rózni od 245/35 275/30, wolałbym zalozyc tak jak piszesz te wezsze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
i bedzie wtedy dobrze!! to czym sie to rózni od 245/35 275/30, wolałbym zalozyc tak jak piszesz te wezsze

Różnica jest w szerokości opon i w ich średnicy, te węższe (225/40 i 255/35) będą miały o ok. 8,5 mm większą średnicę od szerszego kompletu ale zostanie zachowana prawidłowa różnica między przodem a tyłem tak że śmiało możesz takie założyć.

Opublikowano
  • Autor
ok dzieki chlopaki, juz od tygodnia szukalem odpowiedzi na pytania ale tutaj znalazłem pzdr