Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy potrzebuje pomocy w sprawie podświetlenia zegarów w mojej e46 330d sedan 2000r

A mianowicie problem polega na tym, że gdy włączam światła pozycyjne to przygasają mi kontrolki tzn wszystko w kokpicie zegary, wyświetlacz z godziną i radio a gdy włączam światła mijania to przygasają jeszcze bardziej;/

Jaki może być tego powód, może ktoś już tak kiedyś miał?? stało się to pierwszy raz w niedziele rano, auto stoi w garażu, wcześniej nie było żadnych takich przypadków;/

chociaż kiedyś jakieś 3 miesiące temu gdy stałem w korku to zauważyłem że mrugają mi światła dziene i całe oświetlenie wszystkich przycisków itd ale jakoś ustało.

Mam nadzieje że to nic poważnego i kosztownego bo jestem po regeneracji pompy;/

proszę koledzy o pomoc

Opublikowano
proponuję sprawdzić czujnik natężenia światła - przy włączniku świateł. To on odpowiada za przygaszanie się zegarów, całego podświetlenia i również wyświetlacza oryginalnego radia.
Opublikowano
a nie wiesz jakie tam mogło nastąpić uszkodzenie?? jak zdiagnozować czy taki czujnik jest uszkodzony i czy jest możliwa naprawa??
Opublikowano
a oswietlenie na zewnatrz działa dobrze tzn nie przygasa jak włączysz? może coś się dzieje z ładowaniem albo gdzies jest słaba masa. lub jak kolego podpowiada z tym czujnikem. spróbuj zatkać go palcem zobacz czy rozjasni albo dac na niego wiecej swiatła
Opublikowano

hmm sprawa możliwe że rozwiązana, przeczyściłem całą elektronikę w tym włączniku świateł i już nie przygasa jak włączam. Ale kiedyś jak stałem w korku w nocy to widziałem na aucie przedemną jak światła mi "pulsowały' dosyć szybko migały ale jakoś ustało to.

Dziękuje za rady koledzy:)